tv-meubel-op-maat

Vier tips voor een moderne woonkamer inrichting

Wil jij je woonkamer graag een make-over geven en heb je de voorkeur voor een woonkamer met een op en top moderne look? Lees dan in dit artikel welke vier tips je kunt gebruiken om jouw woonkamer een moderne look te geven.

Tip 1: zorg voor strakke materialen en lijnen

Een moderne woonkamer inrichting kenmerkt zich door strakke materialen en strakke lijnen. Dit betekent dat je veel gebruik maakt van strak hout (hout met rechte lijnen en gladde oppervlakken), metaal en kunststof, maar ook dat je ronde vormen zo veel mogelijk probeert te vermijden in jouw moderne woonkamer inrichting. Gebruik je wel ronde vormen in de inrichting, dan moeten de materialen van deze meubelstukken extra strak en modern ogen.

moderne-woonkamer-inrichting

Foto: www.broeders-broer.nl

Tip 2: gebruik neutrale kleuren in de woonkamer

Een moderne woonkamer moet zo ruimtelijk en neutraal mogelijk ogen. Dit bereik je het beste door neutrale kleuren te gebruiken in je woonkamer, zoals wit, zwart, donkerbruin en donkergrijs. Vind je dit een beetje saai? Dan kun je wel een felle kleur toevoegen, maar dan op subtiele wijze. Zet bijvoorbeeld een strak tafeltje met blauwe pootjes neer in de woonkamer of hang een felgekleurd (maar uiteraard strak!) schilderij achter de witte bank.

Tip 3: zorg voor optimale ruimtelijkheid

Een moderne woonkamer moet ruimtelijkheid uitstralen, ook als het om een vrij kleine woonkamer gaat. Dit bereik je onder andere door lichte kleuren te gebruiken in de woonkamer, maar ook door de juiste raamdecoratie aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld niet voor zware gordijnen, maar voor licht doorzichtige raamdecoratie.

Om de ruimtelijkheid van de woonkamer optimaal naar voren te laten komen, moet de woonkamer altijd goed opgeruimd zijn. Dit bereik je door voldoende kasten neer te zetten en hier al je losse spulletjes in op te bergen, maar ook door een tv meubel op maat in je woonkamer neer te zetten. In een tv meubel op maat valt de televisie perfect weg, voor optimale ruimtelijkheid. Bijkomend voordeel: je kunt de tv kast ook zo laten maken dat je er bepaalde spulletjes in op kunt bergen, zoals dvd’s en de dvd-speler.

Tip 4: kies de juiste vloer in de woonkamer

De vloer van je woonkamer heeft grote invloed op de sfeer van je woonkamer. Door in de juiste vloer te investeren, geef je jouw woonkamer in één klap een moderne look.

Bij het kopen van een vloer voor je woonkamer met moderne look, kies je altijd voor een vloer met strakke en tijdloze uitstraling en een ruimtelijk effect op de woonkamer. Geen vloer die te veel opvalt, want dit gaat ten koste van de ruimtelijkheid van je woonkamer.


Geplaatst

in

door

Tags: