Zo maak je je eigen gezonde tapijt reiniger

Zo maak je je eigen gezonde tapijt reiniger

Er gaat niets boven het schoonmaken van je huis met natuurlijke producten! Als je je tapijten super schoon en fris wilt laten ruiken, lees dan hier alles over deze natuurlijke doe-het-zelf tapijtreiniger. Tapijten worden vaak vergeten bij de voorjaarsschoonmaak en kunnen zeker wat liefde gebruiken! Een geweldige manier om ze als nieuw te laten voelen, is door ze op te frissen met een tapijt deodorant met zuiveringszout. Wat het leukste is aan deze kleine doe-het-zelf klus is dat je een grote batch kunt maken en deze altijd bij de hand kunt houden. In een luchtdichte verpakking gaat het lang mee.

Wat heb je nodig om een ​​doe-het-zelf tapijtreiniger te maken?

Een ander groot voordeel van dit project is dat je heel weinig benodigdheden nodig hebt. Eigenlijk heb je er maar 2 nodig.

– 1 1/2 kopje bakpoeder

– 25 druppels etherische oliën: combineer bijvoorbeeld een frisse, zoals citroen, met een kruidige, zoals rozemarijn. Dat is het. Dat is alles wat je nodig hebt om thuis je eigen tapijtverfrisser te maken.

Combineer gewoon de baking soda en essentiële oliën en bewaar in een luchtdichte verpakking tot je klaar bent voor gebruik.

Een tapijt ontgeuren?

Nu je je doe-het-zelf tapijtreiniger hebt, is het tijd om hem te gebruiken! Dit is super eenvoudig:

– Strooi de natuurlijke deodorant met zuiveringszout over het tapijt. Een dun laagje is meer dan voldoende.

– Laat het 1 uur staan ​​om het zuiveringszout voldoende tijd te geven om alle geuren op te nemen die blijven hangen.

– Stofzuig het tapijt zoals gewoonlijk. Als de stofzuiger wordt geleverd met een bekleding hulpstuk, kies die dan voor de normale. Bekleding hulpstukken zuigen meestal kleine deeltjes beter uit de vezels.

je eigen gezonde tapijt reiniger maken

Als je een hond hebt, kun je deze reiniger vaker gebruiken om de tapijten fris te houden. Zorg er wel voor dat je een huisdier veilige essentiële olie gebruikt, of laat de oliën weg.

Is zuiveringszout een goede ontgeurder voor tapijten?

Nou, zuiveringszout is een totale krachtpatser als het gaat om het opfrissen van je tapijten of vloerbedekking. Het is een geweldige geurabsorbeerder, wat betekent dat het elke vreemde geur kan verwijderen, of dat nu in je tapijt is of in een meubelstuk waar je hond vaak in ligt. Het is daarnaast ook geweldig om je vaatwasser mee schoon te maken!

Met de toevoeging van essentiële oliën doordrenk je jouw tapijten met een aantal frisse geuren die een tijdje aanhouden. Als je wilt dat de geur nog langer aanhoudt, terwijl je de lucht helpt te reinigen, raden we een etherische olie diffuser aan.


Geplaatst

in

door

Tags: