online inspiratie opdoen

Trap in de woonkamer? Zo maak je er een blikvanger van

Een trap in je woonkamer. In de meeste rijtjeshuizen zie je dit niet veel maar in de grotere huizen zie je dit bijna altijd wel weer terug. Hier lees je meer over een trap in je woonkamer en hoe je het mooier kunt maken.

Soorten trappen

je hebt natuurlijk veel verschillende trappen in verschillende trappen. Zo heb je gewoon een standaard trap die in één keer naar boven gaat. Maar je hebt ook een bordes trap waar je op het midden van de trap een platform hebt die de trap van richting veranderd. Ook heb je nog de spiltrap waarin je in een spiraal naar boven gaat.

Voordeel van een trap in de woonkamer

Een voordeel is dat je meer ruimte hebt in de gang aangezien je je trap in de woonkamer hebt. Zo kun je bijvoorbeeld met die ruimte een opbergkast maken of iets anders waar je deze ruimte goed mee kunt benutten.

Nadeel van een trap in de woonkamer

Een nadeel is dat je in de winter je warmte verliest van de verwarming als de deur boven openstaat. Stel je gaat naar beneden en je zit net je komt erachter dat de deur boven nog open staat moet je weer terug naar boven om de deur te sluiten.

Ondergrond

Je hebt veel verschillende ondergronden. Het beste is om een ondergrond te nemen voor je trap die hetzelfde is als je vloer. Maar het is ook leuk om een leuk vloerkleed te leggen over je trap heen. Dit geeft een chique uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om een laag om je huidige traptreden te laten maken. Je maakt om je houten traptreden een laag van laminaat. Zo zijn er tal van manieren om de ondergrond van je trap leuk te maken. Je kunt online inspiratie opdoen.

Decoratie

Een van de decoratie punten van een leuke trap wat hier boven ook al beschreven werd is een leuk vloerkleed. Dit kan in allerlei verschillende kleuren en maten.

Een ander leuk idee voor decoratie is om bijvoorbeeld met Kerst of Pasen je trap in die sfeer te brengen. Je kunt bijvoorbeeld met kerst een LED slinger aan je trap hangen dit geeft een gezellige sfeer aan je woonkamer.

Wat je nog meer kunt doen is een mooie trap leuning nemen en geen standaard trapleuning. Je kunt hiervoor online inspiratie opdoen.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: