de aanschaf van een vloerkleed

Hier moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een vloerkleed

Een stoer interieur creëren? Kies voor een gaaf vloerkleed

Een stoer interieur creëren is gemakkelijker dan veel mensen denken. Vaak kun je met een aantal voorwerpen, zoals een mooie grote plantenbak of een indrukwekkend schilderij, al een sfeervol en robuust ogende woonkamer maken. Een stoer interieur kan ook door gebruik te maken van gave vloerkleden, zoals vintage vloerkleden, ronde vloerkleden of vierkante exemplaren. Echt iets voor mannen bijvoorbeeld, zo’n stoer interieur. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je van plan bent om een vloerkleed aan te schaffen?

Kies een geschikte vorm vloerkleed uit

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een goed vloerkleed, is de vorm van het kleed. Er zijn diverse opties, zoals ronde, vierkante, rechthoekige of zelfs driehoekige vloerkleden. De standaardregel hier is dat als je een ronde tafel hebt, een vierkant kleed het mooiste staat. Bij een vierkante tafel kan rond weer lekker vrolijk en charmant staan. De vorm van het kleed zorgt zo voor een verrassend interieur dat niet te strak en rechtlijnig is, maar qua vormen afwisseling biedt.

Laagpolig of hoogpolig

Qua soorten vloerkleden wordt meestal een onderscheid tussen hoogpolige en laagpolige kleden. Hoogpolige kleden hebben lange stofdraden. Deze zorgen voor een hoop thermisch comfort, ofwel: ze voelen lekker warm aan de voeten aan. Verder staan hoogpolige vloerkleden gezellig. Wil je liever en vloer die wat eenvoudiger schoon te maken is, dan kun je beter voor een laagpolige uitvoering kiezen. Laagpolige vloerkleden zijn namelijk gemakkelijker te reinigen

De afmetingen van het vloerkleed

Een punt van aandacht is zeker ook de afmeting van het kleed. Zorg dat je in de kamer goed afmeet welke lengte en breedte het door jou gewenste vloerkleed moeten hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je via een webwinkel een kleed bestelt, die achteraf te groot blijkt te zijn of juist kleiner uitvalt dan gehoopt.

Een laag die slippen voorkomt is aan te raden

Niet alle vloerkleden zijn voorzien van een zogenoemde antisliplaag. ZO’n laag is echter wel aan te raden, omdat het vloerkleed hierdoor goed blijft liggen en niet verschuift. Kortom: koop als het even kan een vloerkleed met een antisliplaag!

Vergelijk de prijzen

Kies in elk geval voor een voordelige webshop om jouw vloerkleed te kopen. De prijzen kunnen namelijk, ook op internet, flink variëren. Door te kiezen voor een veilige web-aanbieder die kwaliteit voor een scherpe prijs biedt, kun je flink wat geld besparen op de aankoop van een vloerkleed!


Geplaatst

in

,

door

Tags: