salontafel

Waar moet je aan denken als je een nieuwe salontafel gaat kopen?

Het uitkiezen van een salontafel is iets waarvan je denkt dat je weet hoe het werkt… totdat het tijd is om er een te zoeken. Want met een dergelijke tafel kun je alle kanten op. Kies je voor een stoere salontafel die wat contrast brengt, of wil je juist een tafel helemaal in lijn met de rest van je interieur. Dan is er nog de ruimte waar je rekening mee moet houden, materiaal, etc. Kortom, tijd dat we eens kijken naar waar je op moet letten als je een salontafel gaat kopen.

Banken krijgen alle glorie in de woonkamer en zorgen ervoor dat we ons comfortabel voelen. Maar de salontafel is het werkpaard van de woonkamer. We zetten er onze drankjes, de afstandsbediening, onze geliefde telefoons en nog veel meer op. Toch besteden we meer tijd over de aanschaf van een bank, dan die van een salontafel.

Hoeveel uren steken we dus in het kiezen van de perfecte bank, het perfecte vloerkleed, de perfecte stoelen voor onze woonkamer… om er vervolgens de eerste de beste salontafel bij te gooien. Misschien is dit wat kort door de bocht, sommigen zullen zeker moeite steken in de aanschaf van een salontafel, maar misschien kun je wat begeleiding of inspiratie hiervoor gebruiken. Welke maat en vorm passen bij welke bank maat en vorm? Wees niet bang, we zijn er om je te helpen. 

Hoewel je natuurlijk kunt kiezen voor welke vorm en maat je ook wil, om een ​​ideale relatie tussen de salontafel en de te realiseren, zijn hier enkele algemene dingen om in gedachten te houden. De salontafel moet minstens de helft van de lengte van de bank (maar niet meer dan ongeveer de helft van de lengte) zijn en moet ongeveer dezelfde hoogte hebben als een stoel.

Als je eenmaal de juiste maat en vorm hebt gevonden, gaat het vooral om het maken van de juiste ontwerp keuze voor de ruimte. Rechthoekige en ovale salontafels kunnen bijna worden verwisseld en zijn vooral een persoonlijke keuze.

Kies voor een rechthoekige tafel als je een standaard bank hebt (of een extra lange bank met chaise longue), zodat iedereen gemakkelijk bij zijn koffie, cocktail of late night snack kan. Dit is ook een goede keuze als je een smalle ruimte hebt met wat minder doorloopruimte. Oh, en als je regelmatig voor je tv eet: een salontafel met opklapbare bovenkant is super handig om niet over je bord te hoeven buigen!


Geplaatst

in

door

Tags: