kiezen voor een ronde tafel

Waarom kiezen voor een ronde tafel in huis

Vind je het ook zo gezellig op restaurant wanneer je met je gezelschap kunt plaatsnemen aan een ronde tafel? Trek de lijn door naar je eigen interieur en ontdek ook thuis de vele voordelen van een ronde tafel.

Rond is het nieuwe vierkant

Rond is zacht, rond is gezellig en rond is vooral ook geen scherpe hoeken waar je je kunt aan bezeren. Veiliger voor kinderen en fijner voor jezelf. Kijk eens om je heen: je zult merken dat veel meubels vierkant zijn. Met een ronde tafel zorg je ervoor dat je de ruimte breekt en dit komt de sfeer alleen maar ten goede.
Ronde tafels passen werkelijk overal in je interieur. Hieronder een overzichtje, van groot naar klein.

Een ronde eettafel

Een eettafel die rond is? Het is een echte trend aan het worden. Ideaal ook voor kleinere ruimtes, want je stemt de diameter van je tafel af op de grootte van je woonkamer en het aantal tafelgenoten. Een ronde tafel neemt sowieso minder ruimte in beslag. Aan een ronde tafel zie je iedereen veel beter. Een gesprek voeren gaat daarom een stuk makkelijker. Om een ronde tafel kan je bovendien makkelijk heenlopen. En onder een ronde tafel leg je … een rond vloerkleed natuurlijk. Een combinatie om door een ringetje te halen.

Een ronde salontafel

In plaats van één rechthoekige salontafel, kan je kiezen voor een set van meerdere ronde tafeltjes. Door de verschillende afmetingen creëer je afwisseling. Kleinere tafeltjes zijn makkelijk verplaatsbaar, zodat je gasten hapjes en drank binnen handbereik hebben en comfortabel op de bank kunnen genieten. Kies houten tafeltjes voor landelijke gezelligheid of ga voor gecoat metaal wanneer je een industriële, stoere look wilt. Alles kan, alles mag. Met een rond vloerkleed erbij maak je je salongedeelte helemaal af.

Een ronde bijzettafel

Wedden dat je naast je bank of in een of andere hoekje nog een plaatsje vrij hebt voor een rond bijzettafeltje? Je interieur wordt er minder hoekig door en je kan er alles op kwijt. Geef je interieur een stylish toets door de vierkante elementen van je ruimte te combineren met de ronde uitstraling van je tafel(s). Waarop wacht je nog.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: