accentmuur-woonkamer

Geef je interieur een andere look met een accentmuur

Ben je iemand die de look en feel van zijn of haar interieur ernstig neemt? Dan besteed je waarschijnlijk heel wat aandacht aan de inrichting van je woonkamer en keuken. Er zijn heel wat manieren om je persoonlijke stijl tot uiting te doen komen in huis – maar enkele van die manieren zijn iets minder bekend. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van een accentmuur.

Een accentmuur is kortweg een muur in je woonkamer, slaapkamer of keuken die er nét iets anders uitziet dan alle andere muren. Of zelfs hélemaal anders! Hoe kan je nu het beste halen uit deze blikvanger in de woonkamer?

Een accentmuur woonkamer als blikvanger in de kamer

Een accentmuur, de naam zegt het zelf: het is een muur die, van zodra je de ruimte binnenkomt meteen opvalt. Natuurlijk kan je zo’n muur op heel wat verschillende manieren in de kijker zetten. Hieronder enkele handige tips:

1. Ga voor excentrieke kleuren en optisch effect muren schilderen

Ben je graag creatief bezig, ook als het gaat om je interieur? Schilder je accentmuur dan in een opvallend kleurtje! Als de muren van je woonkamer bijvoorbeeld in het wit of beige zijn geschilderd, waarom gooi je er dan geen zwarte tussen? Of misschien wil je er wel een uniek patroon op schilderen of er door middel van een leuk behang een andere look aan geven? Ook kan je met optisch effect muren schilderen, zodat ze beter opvallen!

2. Decoratie speelt ook mee!

Ben je toch niet overtuigd van het belang van opvallende kleuren, dan kan je je accentmuur woonkamer ook in de verf zetten met speciale decoratie. Zo kan je bijvoorbeeld alle muren in je slaapkamer leeg laten maar op één muur al je foto’s, kadertjes en andere decoratie ophangen. Ook dat zal er voor zorgen dat de muur in kijker komt te staan, en dat is nu net het mooie aan een accentmuur!

3. Eenvoud is troef

Hoewel je natuurlijk alles mag doen om je accentmuur te doen slagen en er een unieke sfeer mee te creëren, is het toch een goed idee om niet te overdrijven. Dat wil zeggen, zorg dat de accentmuur als blikvanger in de woonkamer op de één of andere manier toch nog bij de rest van het interieur past. Wissel witte muren af met één lichtgroene, voor een moderne look. Bewerk slechts één van de muren van je keuken met een leuk en creatief behang, maar ga daar ook niet te ver in. Op die manier vermijd je dat je interieur er chaotisch en overweldigend uitziet!


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: