led panelen

Energiebewust op kantoor? Schakel over op zuinige LED Panelen

Thuis ben je een aantal jaar geleden begonnen om zo veel mogelijk over te stappen op energiezuinige gebruiksvoorwerpen en materialen. Je wilt waar mogelijk een steentje bijdragen aan een beter milieu en een van de voornaamste manieren omdat te doen is door je energieverbruik waar mogelijk verder te verminderen. 

Beetje bij beetje heb je oude modellen van huishoudelijke apparaten vervangen door nieuwere modellen die aanzienlijk minder energie verbruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de koelkast en de wasmachine, maar ook de cv-ketel mag je daarnaast niet vergeten. Die zijn tegenwoordig verkrijgbaar in energiezuinige uitvoeringen die een stuk minder brandstof verbruiken dan de ketels van een aantal jaar geleden. Maar ook de isolatie op zolder heb je onder handen genomen en vrijwel iedere lamp in huis heb je vervangen door een led uitvoering.

Het is hoogtijd dat je binnen je bedrijf gaat kijken naar duurzaamheid

Nadat je er al lange tijd over na hebt lopen denken, is het nu ook tijd om op kantoor zoveel mogelijk over te gaan schakelen op een meer energiezuinige manier van werken. Beetje bij beetje wil je daarom de komende maanden allerlei aanpassingen gaan doorvoeren om er zeker van te zijn dat jouw bedrijf ook een stuk minder energie verbruikt en daarmee een meer duurzame bedrijfsvoering heeft. 

Vanzelfsprekend wordt er al vele jaren gerecycled op kantoor. Al het papier wordt apart ingezameld en daarnaast worden mensen aan aangemoedigd om tijdens kantooruren zoveel mogelijk hun eigen koffiemok te gebruiken om de afvalberg enigszins te beperken. Maar het wordt nu ook tijd om aan de slag te gaan met de inrichting van je kantoor, om ook hier daadwerkelijk te kiezen voor een energiezuinigere insteek. 

De klassieke tl-buizen hebben hun beste tijd gehad en zijn aan vernieuwing toe

De tl-buizen aan de plafonds hebben inmiddels ook wel hun beste tijd gehad en zijn dringend aan vernieuwing toe. Het is altijd vervelend als er ergens in een ruimte een van de tl-buizen flikkert. Dat is gelijk merkbaar op het hele kantoor en zelfs mensen raken sneller geïrriteerd heb je gemerkt. Het vervangen van de tl-buizen door LED panelen is dan ook een van de eerste veranderingen waarmee je aan de slag wilt gaan om je kantoor duurzamer, maar ook een stuk moderner te maken. 

Stijlvolle led panelen zijn namelijk eenvoudig te installeren in de systeemplafonds die je op kantoor hebt, zien er modern uit en je kunt tot wel 60% op je energieverbruik besparen in vergelijking met de klassieke tl-buizen die nu nog vrijwel in iedere kantoorruimte aan het plafond hangen. Bovendien is de levensduur van LED lampen een stuk hoger, dus naast een energiezuinige investering is het ook een uitgave die op lange termijn alleen maar goedkoper uitvalt. 

Zeker omdat het de nodige ruimtes betreft, doe je er daarom waarschijnlijk het beste aan, om gelijk de LED panelen pro te kopen. Deze professionele panelen zijn misschien wel wat duurder van prijs, maar ze hebben een beter lichtopbrengst en zijn zuiniger dan de normale panelen. Op deze manier kun je met een nodige diepte-investering besparen op lange termijn terwijl je op de werkvloer een stuk duurzamer en energiezuiniger kunt werken.


Geplaatst

in

door

Tags: