Heb je je e-sigaret lang niet schoongemaakt? Dan is het tijd dat je dat weer een keertje doet. Als je ‘m vaak gebruikt is het namelijk erg belangrijk dat je de e-sigaret goed schoonhoudt. Ook wel prettig als je de e-sigaret af en toe in uw tas of jaszak heeft bijvoorbeeld. Maar hoe kun je dit nou het best doen? In deze blog lees je het!

Maak schoon met warm water

Je moet je tankje goed schoonhouden, daar zit namelijk de e-liquid in. Gebruik hiervoor warm, maar geen heet water. Voordat je begint moet je eerst alles van de e-sigaret losdraaien, let hierbij op dat je coil niet met het water in aanraking komt. De rest van de e-sigaret kun je gelukkig wel gewoon met water schoonspoelen. 

Het belangrijkste onderdeel

Niet alleen het tankje, maar ook het mondstukje moet je goed schoon houden. Op dit stukje zitten veel bacteriën omdat het vaak aan je lippen ligt. Het is dus belangrijk dat j dit onderdeel goed schoonhoudt. Spoel het mondstukje af wanneer je dit onderdeel hebt losgedraaid. Ook kun je hem even laten weken in een bakje water.

De coil

Ook de coil moet je goed schoonmaken. Dit is het gedeelte dat ervoor zorgt dat de e-liquids verdampen. Hoe vaak je dit onderdeel moet schoonmaken, ligt helemaal aan hoe je de e-sigaret gebruikt. Je kunt aan een aantal aspecten zien dat het de hoogste tijd is dat je de coil moet verwisselen voor een nieuwe coil. Is de smaak niet meer lekker, of smaakt het erg scherp? Dan is de coil aan vervanging toe. Ook kun je het merken aan de dampproductie. Wanneer deze vermindert weet je dat je de coil moet vervangen. Daarnaast zou je het ook kunnen merken aan een verbrande smaak of geur. Door de coil op tijd te verwisselen kun je optimaal genieten van de e-sigaret. 

E-liquids verwisselen

Als je ervoor kiest om je e-liquid te verwisselen, hoef je niet altijd de complete e-sigaret schoon te maken. Wel kan het voorkomen dat je de oude e-liquid nog even proeft tijdens de eerste inhalaties van de nieuwe e-liquid. Na deze inhalaties kun je helemaal genieten van de nieuwe e-liquid!