Leuke tips voor een trendy interieur 

Ben jij altijd op zoek naar een paar leuke tips voor je interieur? Dan kunnen we jou vast een plezier doen met de onderstaande opties. Verander je huis in een museum of kies voor de nieuwe trend met stalen binnendeuren.

Eijffinger behang 

Waarschijnlijk heb je in de vakbladen de prachtige behang-ontwerpen van Eijffinger al wel gezien. Misschien kies jij voor een afbeelding van de grootste meesterwerken uit de schilderkunst aan de muur. Uiteraard kan je ook gaan voor een veel strakker ontwerp als dat meer jouw smaak is. Met Eijffinger behang krijg je in ieder geval iets bijzonders. 

Wellicht denk je nu aan al dat gedoe dat behangen met zich meebrengt. Het is nu eenmaal geen klusje dat iedereen met plezier doet. Ook op dat punt zal Eijffinger je verbazen. Dit is namelijk geen standaard behang maar vliesbehang. Net als de voorkant is de achterkant ook bijzonder. Hier bevindt zich namelijk een vlies waardoor het aanbrengen een stuk eenvoudiger wordt. Wil je zien hoe dat mogelijk is, kijk dan eens op de YouTube filmpjes die speciaal zijn gemaakt om te tonen hoe je moet behangen met Eijffinger.

Stalen binnendeuren 

Misschien frons jij nu even je wenkbrauwen, want een stalen deur binnenshuis lijkt jou misschien geen echt elegant oplossing. Compleet stalen deuren zijn inderdaad ook alleen bedoeld voor beveiliging in bijvoorbeeld ziekenhuizen of andere soort panden. Een combinatie van glas en staal voor een binnendeur is echter een echte trend aan het worden. Er zijn diverse opties mogelijk zoals een deur die volledig uit glas bestaat met een omlijsting van zwart staal. Door te kiezen voor glas in staal krijg je een heel ander ruimtelijk gevoel in je woning. Er zijn diverse opties voor dikte en uitvoering. Stalen binnendeuren worden op maat en naar smaak gemaakt. Daardoor is jouw nieuwe deur ook altijd exclusief.

De soorten stalen binnendeuren

Er worden in principe drie soorten stalen deuren geleverd.

1. Taatsdeuren 

Deze draaien om een verticale as. Ze vallen geruisloos en eenvoudig dicht. Er zijn geen zware kozijnen nodig en de deur opent makkelijk. Een degelijke deur gaat lang mee.

2. Schuifdeuren 

Om ruimte  te besparen en toch een afscheiding te realiseren is een stalen schuifdeur een goede optie. De deur werkt met een railsysteem en wieltjes. Deze kunnen worden weggewerkt of juist niet als je de techniek wilt bewonderen.

3. Een draai- of scharnierdeur 

Deze stalen deur is alleen qua uiterlijk anders dan de standaard binnendeur. Je kan de scharnieren onzichtbaar laten wegwerken of juist elegant zichtbaar laten. De draaideur opent soepel door de uitstekende technische eigenschappen van de scharnieren.

Nog wat weetjes over stalen binnendeuren 

  • De omlijsting van staal kan je in alle RAL-kleuren krijgen. Het metaal wordt niet geverfd maar voorzien van poeder coating. Dat blijft mooier op kleur dan met verf mogelijk is.
  • Stalen binnendeuren zijn veel vormvaster en beter bestand tegen omstandigheden in huis. Rotting of barsten is niet aan de orde. Een dergelijke deur kan gerust 50 jaar meegaan.
  • Het installeren van een stalen binnendeur is een klus voor een vakman. Ook als handige doe-het-zelver kan je daar beter niet aan beginnen.

Geplaatst

in

door

Tags: