industriele meubels

De voordelen van industriële meubels in huis

De vele interieur- en styling programma’s op televisie hebben de industriële woontrend de afgelopen jaren enorm populair gemaakt. Het past ook erg goed bij veel nieuwbouwwoningen, die ook steeds vaker een industriële uitstraling krijgen. Dit is begonnen doordat lofts en appartementen steeds vaker nieuw leven blazen in een oud (fabrieks) pand, maar tegenwoordig zien we ook dat nieuwbouw ook in deze stijl gebouwd wordt. Denk daarbij aan grote, hoge ramen met massieve, zwarte frames. Zo’n industrieel interieur heeft naast een bijzondere uitstraling ook nog andere voordelen.

Tijdloos, stoer en robuust

Industriële meubelen hebben dus een specifieke uitstraling waar steeds meer mensen voor vallen, of het nu om een betonnen keukentafel gaat, of een industriele eetkamerstoel. Deze uitstraling wordt omschreven als tijdloos, stoer en robuust en die karakteristieke kenmerken kom je bij vrijwel geen enkel ander meubelstuk tegen. Bovendien kunnen industriële meubelen van allerlei verschillende materialen gemaakt worden, waardoor je enorm veel keuze hebt bij het zoeken van een meubel dat past bij jou en jouw interieur. 

Milieubewuste keuze

Als je kiest voor een industrieel meubel, maak je een milieubewuste keuze, daarnaast geniet je ook nog eens van een zeer lange levensduur, omdat industriele meubels vaak lang meegaan. Veel mensen twijfelen nog wel eens over de aankoop van industriële meubelen, door de prijs. Toch is het belangrijk om te beseffen dat deze meubels een geruime tijd mee gaan. Op die manier haal je je geld er dan ook zeker uit, omdat je na aankoop beschikt over een meubelstuk dat tegen een stootje kan.

Tijdloze uitstraling en makkelijk te combineren

De industriële woonstijl wordt dus gekenmerkt door een stoere en robuuste uitstraling. Zo’n uitstraling is tijdloos en overal mee te combineren. Zo kun je deze stoere meubelen ook heel mooi in een romantische inrichting kwijt. Ideaal als je partner meer houdt van de stoere kant en jij graag zachtere kleuren en materialen ziet. Dit maakt industriële meubelen de alleskunner in de woonindustrie. Ze passen bij elke stijl, inrichting en kleur. Hiermee zijn het ook de ideale meubelen voor mensen die hun woonstijl regelmatig aanpassen en vervolgens bang zijn dat hun meubels er niet meer bij passen. Je industriële meubelen kunnen altijd blijven staan en passen bij de meeste stijlen!

Steeds populairder

De industriële woontrend houdt naar verwachting de komende jaren aan. Sterker nog: de populariteit voor deze trend neemt alleen maar toe. Wil je je huis up-to-date houden volgens de laatste trends? Dan mogen de industriële meubelen eigenlijk niet ontbreken.

Ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren

Wist je dat industriële meubelen ook eigenlijk niet mogen ontbreken in de woningen van gezinnen met kleine kinderen of huisdieren? Je hoeft immers niet bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen: dit geeft de meubels juist dat beetje extra karakter!


Geplaatst

in

door

Tags: