led bouwlamp

Waarom een led bouwlamp het aanschaffen waard is

Als je regelmatig klust, weet je dat goed materieel onontbeerlijk is. Niet alleen kun je de klus sneller uitvoeren, maar gebruik van goed materiaal zorgt ook voor minder frustraties tijdens het klussen. Als je goede en professionele spullen gebruikt, dan kun je op je gemak de klus klaren en weet je ook zeker dat het goed gebeurd. Zo gaat schilderen, het maken van stucwerk of behangen veel beter in een goed verlichte ruimte. Een led bouwlamp op accu is bijvoorbeeld gereedschap dat het werken bij dat soort klussen een stuk makkelijker maakt. Voordeel is dat de lamp weinig stroom verbruikt, er geen kabels nodig zijn naar het lichtnet door de accu’s en led lampen enorm lang meegaan.

Vele voordelen

Koop je voor het eerst een bouwlamp, of ben je van plan om de huidige bouwlamp te vervangen? Kies dan voor een bouwlamp met LED verlichting. Dit type licht heeft namelijk diverse voordelen boven een lamp met halogeen licht erin. Een van die voordelen ten opzichte van halogeen is de energiezuinigheid. Als je een halogeen lamp 1 uur laat branden, dan verbruikt deze lamp van 1000 Watt in die tijd 1 kWh, terwijl bij een led van 72 Watt in diezelfde tijd slechts 0,072 kWh is verbruikt. Dat is een energiebesparing van ruim 90 procent en dat met precies dezelfde lichtopbrengst. 1 kWh kost ongeveer 25 cent, dus als je veel klussen hebt waar een bouwlamp voor nodig is, dan weet je ook dat je ontzettend veel kosten op termijn kunt besparen.

Een led bouwlamp gaat erg lang mee

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is energiebesparing een groot voordeel van een bouwlamp met led. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Wat dacht je van de duurzaamheid? Afhankelijk van het gebruik mag je blij zijn als een halogeen bouwlamp een jaar meegaat. Met COB-ledlampen haal je met gemak 30.000 branduren en met SMD-ledlampen zelfs 50.000 branduren. Die iets hogere aanschafwaarde heb je dus snel terugverdiend. 

Goede lichtkwaliteit

Daarnaast heeft een led bouwlamp uitstekende lichtkwaliteit. Lampen met SMD-chip hebben een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin en een COB-chip 5000 Kelvin. Dit geeft een heldere witte kleur met een rustig lichtbeeld. Daarbij hoef je ook niet te wachten tot deze is opgeladen, maar kun je direct op volle sterkte aan de slag. Ten slotte geeft een bouwlamp met LED vrijwel geen warmte af. Een halogeenlamp zet 90 procent van zijn energie om in warmte. Een ledlamp verliest slechts 10 procent energie aan warmte. Je kunt deze dus gewoon vastpakken, erg handig als je ergens bij moet schijnen. 


Geplaatst

in

door

Tags: