woontrends van het moment

De meubeltrends voor jouw interieur van dit moment

Elk jaar veranderen de woontrends. Sommige duren wat langer dan andere, maar uiteindelijk is alles op het gebied van trends vergankelijk. Ook dit jaar zien we weer wat nieuwe trends, en trends die al waren ingezet en nu wat verder gaan, zoals het gebruik van vintage en duurzaamheid. Natuurlijk kun je kijken op een site bij een expert als HACO, maar hieronder kun je ook lezen wat de woontrends voor dit jaar zijn.

Hergebruik en duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds vaker gebruikt begrip, ook in het woondesign. Dit zie je terug in de interieurtrends die er momenteel zijn zoals de ‘vintage look’ en het industriële design. Heb je nog een oud schilderij van je oma op zolder? Dan is het helemaal hip om hier je eigen draai aan te geven in de woonkamer. Het liefste wel op een trendy manier en met een mooi geschilderde muur die matcht met de kleuren uit dat schilderij. Ook worden er heel wat oude kasten opgeschuurd en zie je heel veel hergebruik terug in het huidige interieur. Het zorgt voor persoonlijkheid en karakter in het interieur zoals niemand die kent omdat het dierbare bezittingen bevat van de familie. Duurzamer en persoonlijker dan dat kan je het niet krijgen.

Intimiteit en warmte mag weer in ons interieur

Anders dan in voorgaande jaren, waarin open en strakke ruimtes de trend waren, zien we in 2020 ontwerpen die echt heel anders zijn. Het is nu juist de bedoeling om intimiteit en warmte aan elke ruimte toe te voegen, zodat het veel uitnodigender is om te gaan zitten en om gasten in te ontvangen, iets wat wij toejuichen.

Unieke meubels van hoge kwaliteit

Het lijkt erop dat jarenlange click-to-buy-gelijkheid heeft geleid tot een beetje vermoeidheid. Steeds meer mensen willen handgemaakte artikelen hebben in plaats van homogene meubels die veel mensen hebben. Het moet uniek en speciaal zijn en mensen willen kwaliteit. 

Ronde meubels zijn weer terug

Steeds meer ontwerpers en huiseigenaren kiezen voor het zachte, romantische gevoel van ronde meubels. Van banken tot fauteuils en eetkamerstoelen. 2020 is het jaar van de zachte rondingen, terwijl er wordt afgestapt van meer gestructureerde, rechtlijnige stijlen.

Populairste kleur van dit moment is grijs

De kleur grijs is nog steeds een trend omdat het een neutrale kleur is, die prima kan worden gecombineerd met levendige kleuren. Het kan worden aangebracht op binnenmuren en het kan worden gebruikt voor de decoratie van meubels. Je ziet het ook terug in tapijten en textiel.


Geplaatst

in

door

Tags: