draaifauteuil

Hoe kies je de juiste stoel voor in jouw woonkamer?

Na een lange dag werken wil je ’s avonds natuurlijk thuis lekker ontspannen. In die avonduren will je relaxt kunnen zitten als je tv kijkt of en boek leest. De bank is hier heerlijk voor, alleen zak je daar af en toe net iets te diep in weg. Hierdoor kan je avond behoorlijk verkort worden, omdat je in slaap valt. Of je krijgt last van je rug. Kies je voor en luxe stoel, zoals een draaifauteuil, dan heb je hier geen last van. Je hebt een goede ondersteuning en enorm veel comfort. Op die manier kan een fauteuil een mooie aanvulling zijn op je bankstel. Welke stoelen goed bij een bankstel passen, lees je hieronder.

De draaifauteuil

De eerder genoemde draaifauteuil herken je aan de grote draaibare voet in het midden van de stoel. Doordat hij op die voet draait is het een ideale stoel in kleinere ruimtes waar je niet veel ruimte hebt om met een stoel te schuiven. Een draaifauteuil wordt vaak naast een bank, in een hoek, geplaatst. Daar kan hij mooi staan, wat bij een draaifauteuil niet rommelig overkomt.

De relaxfauteuil

De meest voorkomende stoel naast het bankstel in de Nederlandse woonkamer is de relaxfauteuil. Dit is dan ook de ideale stoel om in te relaxen in de woonkamer. Deze stoel herken je aan het feit dat deze meestal wat lager is, een stevige rugleuning heeft en een comfortabele zitting. Vooral mensen van oudere leeftijd, of mensen die last hebben van hun rug, schaffen vaak een dergelijke stoel aan. Dat hoeft echter niet de reden te zijn, want een relaxfauteuil zit voor iedereen lekker en laat je in een goede positie zitten; het gaat bij deze stoel helemaal om het comfort! Ook kun je sommige van deze stoelen handmatig verstellen. Denk aan een rugleuning die naar achteren kan of een verstelbare voetsteun.

De elektrische relaxstoel

Wil je een stapje verder gaan dan bovengenoemde relaxfauteuil? Ga dan voor een elektrische relaxstoel. Met een afstandsbediening of ingebouwd paneel kun je dit type stoel in alle posities zetten zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Bedien met gemak de voetensteun of de verschillende leuningen of kantel de stoel naar achteren. Laat eventueel jouw ideale relaxstoel samenstellen door zelf de elektrische functies te bepalen. 

De massagestoel

Wil je echt maximaal ontspannen, dan kies je voor een massagestoel. Waar dit vroeger vooral lelijke stoelen waren, zijn ze nu te vinden in allerlei modellen, kleuren en patronen. Hierdoor heb je niet meer het gevoel dat je een stoel voor ‚medisch gebruik’ in de kamer hebt staan. De opties qua massage zijn ook legio.


Geplaatst

in

door

Tags: