ideeën-voor-de-kinderkamer

Drie leuke ideeën voor de kinderkamer: doe hier inspiratie op!

Ben je op zoek naar frisse ideeën om een kinderkamer in te richten? Bijvoorbeeld omdat je baby snel opgroeit en je de kamer van een van babykamer naar kinderkamer wilt omturnen? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken. In dit artikel zetten we drie belangrijke soorten trendy kinderkamers voor je op een rijtje. Wat is er momenteel populair als het gaat om het design en de inrichting van een kinderkamer? Lees snel verder voor het antwoord!

1. Een minimalistische slaapkamer

De laatste tijd zien we bij steeds meer woonwinkels de minimalistische kinderkamer terugkomen als trend. Het omvormen van babykamer naar kinderkamer en daarbij kiezen voor een minimalistische slaapkamer heeft diverse voordelen. Een van de grootste pluspunten is de rust en kalmte die slaapkamers met een minimalistische inrichting uitstralen. Eenvoud en een praktische inrichting staan in dit type slaapkamers centraal. Door de rustieke uitstraling van deze slaapkamers komt je zoon of dochter ’s nachts beter tot rust en wordt hij of zij uitgeruster wakker.
Naast dit voordeel is het fijne van deze kinderkamers dat ze tijdloos in te richten zijn. Je kind kan er met een minimalistische kinderkamer een tijd tegenaan. Ten slotte zijn er qua kleuren, stijlen en accessoires veel mogelijkheden als je kiest voor een minimalistisch ontwerp van een kinderkamer.

2. Een vrolijke en kleurige kinderkamer

Een tweede populaire variant op het gebied van kinderkamers zijn kleurige en dus vrolijke kinderkamer. Kinderen zijn graag op plekken waar veel kleurenvariatie is en war ze zich direct blij en vrolijk voelen. Door te kiezen voor leuk gekleurd behang met bijvoorbeeld dieren erop of leuke kleurige voorwerpen, voelt je kind zich snel in zijn of haar kamer thuis. Kies voor gordijnen of screens met leuke kleurige motieven, eventueel voor een gekleurde kast of voor een stoer vloerkleed in vrolijke kleuren. Een stoere schommelstoel aan het plafond, een poef op de grond of een leuke gekleurde ballonlamp verhogen ook de feestvreugde. Er zijn mogelijkheden genoeg voor wie van kleurigheid en vrolijkheid houdt!

3. Maak gebruik van hout

Een derde trend die we zien qua kinderkamers, zijn slaapkamers voor kinderen waarin veel hout verwerkt is. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het bed of stapelbed, met daaronder een houten bureau, maar ook voor de vloer: die is vaak van laminaat of parket. Verder zijn een houten speelhuisje, een stoere houten schommelstoel of kruk en leuke houten accessoires prima items om een lekker landelijke en rustieke sfeer te creëren in een kinderkamer!


Geplaatst

in

door

Tags: