perfecte slaapomgeving

Met een minimalistische slaapkamer verbeter je je nachtrust

Een goede nachtrust is vandaag de dag onmisbaar. We moeten zoveel gedaan krijgen op een dag en hebben tal van verantwoordelijkheden. Als je niet goed uitgerust wakker wordt, kan dit invloed hebben op de rest van je dag. Daarom is het belangrijk dat je een perfecte slaapomgeving hebt die bij je past en die rust uitstraalt. Volgende tips kunnen je alvast op weg helpen.

Minimalistisch

Bij een minimalistische slaapomgeving streef je naar eenvoud en puurheid. Je slaapkamer moet rustgevend ogen. Zorg er voor dat je alles netjes opruimt en dat er niet te veel spullen rond je heen staan. Drukke nachtkastjes vol foto’s en beeldjes zorgen alleen maar voor onrust. Beperk je in de slaapkamer dus enkel en alleen tot het noodzakelijke. De spullen die wél blijven liggen, dienen bij te dragen aan een warme en ontspannende sfeer. Het is dus ook niet de bedoeling dat je je kamer helemaal kaalplukt.

Kleur en licht

Het kleurenpalet draagt veel bij aan de sfeer in je slaapkamer. Kies bij voorkeur voor neutrale en warme kleuren om een ontspannende sfeer te creëren. Te veel contrasterende kleuren zorgen voor onrust. Ook het licht is belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat er overdag natuurlijk licht binnen kan komen in je slaapkamer. Gebruik kunstlicht bij voorkeur met vloerlampen. ’s Nachts moet je kamer voldoende verduisterd kunnen worden zodat je in een diepe slaap kan geraken.

Kamertemperatuur

De temperatuur van je slaapkamer is ook een belangrijke factor voor de perfecte slaapomgeving. Veel mensen zetten hun temperatuur ’s nachts te hoog, terwijl je net dieper in slaap geraakt als de kamer iets frisser is.

Koffietafelboeken

Een stapeltje mooie koffietafelboeken in je interieur kan bijdragen aan de rustgevende sfeer van je slaapkamer. Deze boeken kan je vinden in kleuren die bij je slaapkamer passen. Ze zijn doorgaans iets groter van formaat en zijn een streling voor het oog. Binnenin bevatten ze vaak mooie foto’s en illustraties.

Conclusie

Voor een goede nachtrust is het dus belangrijk dat je je slaapkamer minimalistisch inricht. Let goed op de kleuren en het licht dat je gebruikt, alsook de kamertemperatuur. Koffietafelboeken in je interieur zorgen voor een gezellige afwerking van je ideale slaapomgeving.


Geplaatst

in

door

Tags: