slaapkamer inrichting

Met deze tips slaap je nóg lekkerder in jouw slaapkamer!

Wil je graag een betere nachtrust? Dan is het belangrijk dat je helemaal tot rust komt in je slaapkamer. Zorg er dus voor dat je veel aandacht besteedt aan de inrichting van deze kamer, want in een sfeervolle slaapkamer slaap je echt een stuk beter. In deze blog geven we je hier een aantal handige tips voor.

Een likje verf op de muur

Wil je snel en eenvoudig extra sfeer creëren in jouw woonruimte? Met een likje verf op de muur kan je snel extra sfeer aanbrengen in de ruimte. Het is belangrijk dat je kiest voor kleuren met een warme ondertoon of juist kleuren met een rustgevende uitstraling. Voorbeelden van kleuren die goed tot zijn recht komen in de slaapkamer zijn donkerrood, donkerblauw, donkergroen, wit of grijs. Deze kleuren moeten de basis vormen, natuurlijk kan je met details extra sfeer aanbrengen in de ruimte.

Sfeermakers voor de ramen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in de woonruimte. Ze zorgen er niet alleen voor dat ze geen of minder licht doorlaten in de kamer, ze zorgen voor een groot deel hoe de sfeer in de ruimte is. Het is een aanrader dus om goed te kijken naar welke gordijnen je kiest voor je slaapkamer! Doordat gordijnen een groot oppervlak van de kamer bekleden, is het belangrijk dat je kiest voor gordijnen in een kleur en stijl die past bij de ruimte.

Vaak zie je donkere tinten terug bij verduisterende gordijnen, denk bijvoorbeeld aan donkergrijs, donkergroen, taupe of donkerblauw. Toch zijn er ook veel verduisterende gordijnen in lichte kleuren die vaak worden toegepast in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan lichtgrijs, wit of een stijlvolle crèmekleur.

Accessoires: de finishing touch

Een kleurtje op de muur en de keuze voor de juiste gordijnen zijn sfeerbepalend voor jouw slaapkamer. Heb je eenmaal de basis staan? Dan is het tijd voor de finishing touch, zoals kussentjes op bed, nachtkasjes naast het bed en bijvoorbeeld een grote plant in de hoek. Wedden dat je zo nog beter slaapt in jouw slaapkamer?


Geplaatst

in

door

Tags: