dakkapel geplaatst

Dakkapel geplaatst? Hoe ga je jouw nieuwe slaapkamer inrichten?

Door de krappe huizenmarkt kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huidige huis te verbouwen in plaats van te verkopen en op zoek te gaan naar een andere woning. En zo zien we dat veel zolder worden verbouwd tot slaapkamer en dat kun je makkelijk doen door een dakkapel te laten plaatsen. Dat zorgt voor veel ruimte, en ook natuurlijk licht. Dat kun je dan weer controleren door bijvoorbeeld houten jaloezieën op te hangen., die ook meteen een fijne sfeer toevoegen. Hieronder nog meer tips over hoe je een grote slaapkamer kunt inrichten.

Een slaapkamer moet een toevluchtsoord zijn, een fijne plek die je als laatste op de dag ziet en de plek waar je je dag begint. Een mooi aangekleed raam helpt een fijne sfeer neer te zetten, bijvoorbeeld door houten jaloezieën te installeren. Als je meer houdt van zachte doorschijnende gordijnen die het licht filteren, combineer dan rolgordijnen die kunnen worden ingezet om de privacy te behouden en het ochtendlicht te blokkeren.

Kies subtiele kleuren

Kies in plaats van felle primaire kleuren voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van kleuren. Denk aan de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd. En gebruik daarbij bijvoorbeeld houten jaloezieën zwart voor een rustige afwerking.  Rijke tinten helpen de sfeer van gezelligheid en comfort te bepalen. Gebruik altijd afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer!

Het plafond is eigenlijk de vijfde muur in een kamer. Als je in bed ligt, zie je dan een saai, blanco oppervlak? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Een andere oplossing is om het plafond te behangen, architecturale elementen toe te voegen in de vorm van balken of lijstwerk of een decoratieve verfbehandeling te gebruiken. Voor ultieme luxe kunnen slaapkamer plafonds met zilveren bladeren en ornamenten worden versierd. Voeg een gegoten medaillon en kroonluchter van kristal toe die kleur, patroon en textuur geven aan de “vijfde muur” boven je.

Houd de slaapkamer eenvoudig

Een slaapkamer moet er gezellig, eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht de stijl die je ervoor kiest. Laat voor meer bewegingsvrijheid minimaal één meter tussen het bed en de zijwanden of grote meubelstukken en minimaal één meter tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Richt je slaapkamer in met alleen wat je nodig hebt. Een bed, een nachtkastje (of twee), een dressoir en een stoel zijn noodzakelijk. Al het andere is in een slaapkamer vaak overbodig. Accessoires moeten tot een minimum worden beperkt. Kies een mooi kunstwerk, rangschik wat familiefoto’s, voeg bloemen en kaarsen toe en laat de kamer verder met rust. Kies voor de raambekleding ook voor eenvoud zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde zwarte houten jaloezieën

Kies de juiste maat meubels

Als je op zoek gaat naar slaapkamermeubilair, begin dan met een plattegrond en een opgemeten tekening van de ruimte. Meubels moeten passen in de ruimte waarin ze staan en dit geldt met name voor slaapkamer meubilair. Kies geen zwaar, groot bed en dressoir voor een kleine slaapkamer. Als het plafond hoog is, helpt een hoog hoofdeinde om het kleiner te laten lijken. Als je slaapkamer groot is, kies dan meubels die daar ook bij passen. Voeg een stoel en poef toe of plaats een meubel aan het voeteneinde van het bed. Meubels en accessoires die te klein zijn, zien er verloren uit in een grote kamer.


Geplaatst

in

,

door

Tags: