schuifdeuren

Dit zijn de voordelen van een kunststof buitendeur of schuifpui

Op het moment dat jouw buitendeuren of je schuifpui aan vervanging toe is, wacht je een belangrijke keuze. Deze keuze heeft betrekking op het materiaal van de nieuwe exemplaren. Veel mensen maken hierbij de keuze tussen aluminium, hout en een buitendeur of schuifpui van kunststof. Deze laatste optie is een keuze die steeds meer gemaakt wordt. Dit is goed te begrijpen als je een blik werpt op de voordelen van een kunststof buitendeur of schuifpui.

De hoge isolatiewaarde van kunststof

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een kunststof buitendeur of schuifpui is de hoge isolatiewaarde van het materiaal. Een kunststof schuifpui in combinatie met HR++ of triple glas zorgt ervoor dat de kou lekker buiten blijft in de winter en je ook de warmte buiten de deur kunt houden in de zomer. Je zorgt hiermee dus niet alleen voor een beter leefklimaat in huis maar zeker ook voor een besparing op je energierekening. Daarnaast zorgt een hoge isolerende waarde van een materiaal ervoor dat ook geluiden worden tegengehouden.

Een kunststof buitendeur vraagt vrijwel geen onderhoud

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor bijvoorbeeld een toegangsvoorziening van kunststof is dat dit materiaal vrijwel geen onderhoudsbehoefte heeft. Kunststof is immers zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal is zeer vochtbestendig en zal niet verkleuren onder invloed van zonlicht. Dit betekent dat je de verfkwast niet in handen hoeft te nemen om het materiaal te beschermen tegen weersinvloeden of om het weer de gewenste uitstraling te geven. Dit voordeel heeft meerdere positieve neveneffecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het milieu. Er is immers geen enkele verfsoort die niet milieubelastend is. Het enige onderhoud die je moet uitvoeren aan een kunststof buitendeur is het schoonhouden van je toegangsvoorziening.

Met kunststof maak je een duurzame keuze

Een belangrijk voordeel van een kunststof buitendeur of schuifpui is dat je hiermee een duurzame keuze maakt. De buitendeuren en schuifpuien worden niet alleen gemaakt van hoogwaardige gerecyclede materialen maar gaan ook nog eens vele jaren mee. Dit, in combinatie met de geringe onderhoudsbehoefte, zorgt ervoor dat je geen duurzamere keuze kunt maken.

Een kunststof buitendeur of schuifpui is inbraakwerend

Helaas is dit een punt die we onder je aandacht moeten brengen. Een kunststof buitendeur of schuifpui is inbraakwerend. Dit komt omdat de scharnieren, sloten en de klinken zeer goed verwerkt zijn in het kozijn. Als je hierbij de keuze maakt voor hang- en sluitwerk die voorzien zijn van een politiekeurmerk, geef je inbrekers veel minder kans.

Volop keuzemogelijkheden in kunststof buitendeuren en schuifpuien

De veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden in kunststof buitendeuren en schuifpuien mogen we zeker als voordeel zien. Deze voorzieningen zijn in iedere gewenste kleurstelling leverbaar. Je kunt zelfs de keuze maken voor een kunststof buitendeur en schuifpui in een houtlook. Hiermee geef je de toegangsvoorzieningen de gewenste hout uitstraling maar profiteer je van de voordelen van kunststof als materiaal. Kunststof buitendeuren en schuifpuien kunnen volledig op maat worden gemaakt en zijn vaak zeer betaalbaar. Wist je dat een kunststof buitendeur een vaak voordeligere prijsstelling heeft als een hardhouten deur? Reden genoeg dus om je eens te verdiepen in het aanbod hierin.


Geplaatst

in

door

Tags: