perfecte slaapomgeving

Hoe creëer je een perfecte slaapomgeving?

Slaap is een van de belangrijkste dingen die we doen. Door een goede nachtrust leef je langer, ben je minder vaak ziek en ben je creatiever! Toch is het voor heel veel mensen moeilijk om elke nacht goed te slapen. Naast de lengte van je slaap, is de kwaliteit van je slaap ontzettend belangrijk. Uit een diepe slaap word je nu eenmaal uitgeruster wakker. De omgeving waarin je slaapt heeft enorm veel invloed op de kwaliteit van je slaap. Dus hoe creëer je de perfecte slaapomgeving?

De perfecte slaapomgeving begint bij rust. Dat is uiteindelijk wat je probeert te bereiken: dat je zelf goed kan uitrusten. Zorg er dus voor dat je slaapkamer rust uitstraalt! Kies voor zachte kleuren en niet te veel spullen. Hou de slaapkamer het liefst alleen voor slapen, zet er dus geen televisie en laat je laptop in de woonkamer. Laat je telefoon ook zo veel mogelijk uit! Lees in plaats daarvan een boek of magazine voor het slapen gaan.

Zorg voor een lekker bed! Een goed matras, een warm dekbed en donzen kussens kunnen een wereld van verschil maken. Het voordeel van donzen kussens is dat je ze kan vormen naar hoe jij wilt, waardoor het op ieder moment lekker ligt. Een goed matras helpt met rugklachten en zorgt er natuurlijk voor dat je nachtrust zo comfortabel mogelijk is!

Door licht blijven je hersenen actief, dus zorg ervoor dat je slaapkamer goed donker is. Daarnaast is het makkelijker om te slapen in een koude kamer dan een warme kamer. Zet je verwarming dus uit en je raam open. Dit zorgt ook voor genoeg zuurstof! In een warme kamer droog je sneller uit dan een koude kamer, waardoor je sneller wakker wordt met hoofdpijn of om wat water te drinken. Kortom, het slapen in een koude kamer heeft veel voordelen!

Daarnaast is stilte in de slaapkamer ontzettend belangrijk. Voorkom dus bijvoorbeeld tikkende klokken of apparaten met achtergrondgeluiden. En het toevoegen van plantjes, of bloemen zoals lavendel en jasmijn kan ook rustgevend werken!

Genoeg opties om je slaapkamer te veranderen in een heerlijke slaapomgeving dus! Tijd om je ogen te sluiten en lekker weg te zakken in je nieuwe donzen kussens… Slaap lekker!


Geplaatst

in

door

Tags: