loungeset

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een loungeset


Een loungeset kopen kan een uitdaging zijn vanwege grote keuze

Mensen die van plan zijn een loungeset te kopen, denken in eerste instantie vaak dat het kiezen voor een loungeset niet zo lastig is. Toch kan het kopen van een loungeset voor in de tuin een uitdaging zijn, vooral omdat de keuze op het gebied van stijlen en soorten tuinsets enorm groot is.Hieronder hebben we enkele aandachtspunten beschreven die makkelijk zijn voor het maken van een keuze bij het kopen van een loungeset.

1. Belangrijkste functie van de tuinset

Het belangrijkste aandachtspunt bij de aanschaf is het praktische doel waarvoor je een loungeset wilt aanschaffen. Wil je gewoon lekker in de tuin kunnen zitten op een relaxt bankstel met heerlijk zachte kussens? Of is het hoofddoel om te kunnen lunchen en dineren? Als je alleen af en toe op de bank wilt zitten met je partner of vrienden om lekker een wijntje of biertje te doen, is een lage loungeset prima. Je kunt dan lekker onderuitgezakt of liggend relaxen. Wil je de loungeset ook kunnen gebruiken voor een barbecue of etentje? Dan kun je het beste een wat hogere loungebank kopen of gaan voor een dining set als tuinset!

2. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Bij de aanschaf van een loungeset voor in de tuin is het belangrijk om te kijken welke stijl past bij jouw persoonlijke smaak. En natuurlijk ook bij de uitstraling van de tuin. Kijk daarom goed of je juist een moderne en strakke loungeset wilt, of juist een loungeset die een landelijke, klassieke of industriële look heeft.

3. Bepaal de prijscategorie

Bepaal bij de selectie van geschikte loungesets voor in jouw tuin de prijscategorie waarbinnen je wilt zoeken. Ga je voor een voordelige loungeset van enkele honderden euro’s, of ben je bereidt er 1000 of meer dan 2000 euro voor neer te leggen? Houd je van optimale luxe en comfort, dan zoek je natuurlijk in de topcategorie, maar ben je wel meer geld kwijt.

4. Het soort materiaal

Loungesets zijn verkrijgbaar in uiteenlopende soorten materialen. Houd je meer van een natuurlijke uitstraling, dan kun je gaan voor een houten loungeset of een tuinset van rotan. Een goede optie voor een moderne loungeset is meubilair met een metalen framewerk of voor kunststof uitvoeringen. In elk geval ben je verzekerd van voldoende keuze en opties. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw favoriete tuinset niet gaat vinden.


Geplaatst

in

door

Tags: