shutters op maat

3 tips bij de aanschaf van houten shutters

Als je kiest voor shutters, dan haal je klasse in huis. Ze geven aan je ramen en/of deuren een stijlvolle look. Je raam of deur wordt mooi aangekleed en meteen heb je de perfecte manier om de lichtinval te regelen. Shutters kun je makkelijk op maat laten maken. Maar welke shutters je ook kiest, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Wij geven jou hier de 3 belangrijkste tips bij de aanschaf van houten shutters op maat.

1. Bekijk welk effect de houten shutters op je kamer hebben

Voor welke kamer kies je shutters? Welke stijl heb je nu en in welke stijl wil je je raamdecoratie? Bij houten shutters heb je de keuze tussen vlakke en minder vlakke houtsoorten. Bij dit laatste is de nerf van het hout nog zichtbaar. Dit geeft een meer klassieke uitstraling aan je shutters. Een vlakke houtsoort geeft een strakkere look aan je kamer. Kies zorgvuldig de kleur want shutters beslaan altijd een groot oppervlak en hebben dus een grote invloed op de look van je kamer. Ga voor een kleur waarvan je denkt dat ze nog jaren kan meegaan en volg de interieurtrends eerder met je meubelen, accessoires, verlichting en behang bijvoorbeeld. Dit zijn namelijk zaken die makkelijker te vervangen zijn dan houten shutters.

2. Welke bediening wil je?

Er bestaan houten shutters die je bedient met een staaf of door middel van verborgen bediening. Daarnaast bestaat er de elektrische bediening. Tegenwoordig kun je deze programmeren en zelfs aansluiten op je domotica-systeem. Bedenk dat bij het volledig sluiten van de shutters er toch nog altijd een beetje licht doorheen kan komen. Anderzijds zitten de lamellen in een vast kader aan het raam, waardoor er langs de zijkanten geen licht kan doorsijpelen.

3. Laat je raamdecoratie op maat maken

Er bestaan shutters in standaardmaten. Deze kunnen uiteraard dienen als je perfecte standaardmaten van ramen en deuren hebt. Maar zodra je ramen ook maar een paar millimeter van deze standaard ramen afwijken, is het aan te raden om shutters op maat te laten maken. Je kunt ze zelf opmeten en je afmetingen doorgeven, maar nog beter is om ze gewoon te laten opmeten door professionals. Zo ben je zeker van perfecte raamdecoratie.


Geplaatst

in

door

Tags: