Vloerbedekking in de kinderkamer: waar kies jij voor?

Ben je op zoek naar een geschikte vloerbedekking in de kinderkamer? In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

De r van reinheid

Kinderen, hoe schattig en leuk ze ook zijn, ze kunnen behoorlijk wat viezigheid creëren. Een buikgriepje hier, een plasje daar, vieze voetbalschoenen mee naar boven, een mooie tekening die voor de verandering eens op de vloer is gemaakt, en ga zo maar door. Tel daar nog de regelmatig terugkerende stofpollen bij op, en het feest is compleet.
Vloeren in de vorm van zeil, pakket of laminaat zijn dan in een handomdraai weer schoon te krijgen. Tapijt in de kinderkamer daarentegen vergt weer wat meer van je schoonmaakkwaliteiten. Om nog maar te zwijgen van hoogpolig tapijt…

Warme kindervoetjes

Als het buiten guur en koud is, is een warm tapijt in de kinderkamer bijzonder prettig. De blote voetjes van de kinderen die ’s morgens uit bed stappen, komen heerlijk warm terecht. Ongestoord kan er urenlang met de treinbaan op de grond gespeeld worden, zonder dat de kou in de billetjes trekt.
Je hoeft hierbij niet per se te denken aan vloerbedekking of een hoogpolig tapijt. Tegenwoordig zijn er ook moderne alternatieven te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie gietvloer in combinatie met vloerverwarming.

Een beetje kleur mag best

En heb je dan eindelijk het juiste type vloerbedekking in gedachten, dan moet er nog een belangrijke knoop doorgehakt worden. Want voor welke kleur ga je? Kies je voor een lekker bont kleurtje of wordt het een tijdloze neutrale tint? Een wit tapijt in de kinderkamer zal in ieder geval niet de beste optie zijn. Zeker niet als je geen schoonmaakwonder bent. Kies in dat geval voor een donkere kleurt, zodat de kinderkamer er lekker fris uit blijft zien.

Voor ieder wat wils

Er zijn legio mogelijkheden voor een geschikte vloerbedekking in de kinderkamer. Ga je voor reinheid of toch voor warmte? En wil je een donkergroen tapijt, of wordt het toch een maagdelijk witte houten vloer? Het maakt niet uit, kies gewoon de vloerbedekking die bij je past!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/434034482819708664/


Geplaatst

in

door

Tags: