Het wellness gevoel in huis halen: zo doe je dat

Vind je het heerlijk om naar een wellness resort te gaan, simpelweg omdat je alleen hier écht tot rust kunt komen? Dan kun je ervoor kiezen het authentieke wellness gevoel in huis te halen. Op deze manier kun je ook in je eigen woning optimaal tot rust komen, bijvoorbeeld na een stressvolle werkdag of een drukke en hectische dag met de kids. Hoe je het wellness gevoel in huis kunt halen, lees je in dit artikel.

Werk met natuurlijke materialen in de badkamer

In een wellness resort wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Door deze materialen naar jouw badkamer te halen, kun je jouw badkamer een echt wellness sfeertje geven. Natuurlijk hoef je niet de hele badkamer te veranderen, maar het toevoegen van een paar natuurlijke elementen kan zeker geen kwaad.

Ruim de badkamer regelmatig op

Een rommelige badkamer is niet bepaald rustgevend. Door jouw badkamer regelmatig op te ruimen, blijft de ruimte er rustig uit zien. En omdat je in een rustige ruimte beter kunt ontspannen dan in een drukke en rommelige ruimte, draagt dit zeker positief bij aan jouw gemoedstoestand.

Investeer in een jacuzzi

Wil je het wellness gevoel écht in huis halen? Dan kun je in een jacuzzi investeren. Je kunt de jacuzzi in de badkamer zetten, maar ook in een andere ruimte in huis of zelfs in de tuin. Alhoewel mensen in de tuin vaker kiezen voor een hot tub.  Waar je de jacuzzi ook neerzet: hier kun je echt ontspannen. Ben je helemaal kapot na een drukke dag op je werk? Dan ga je gewoon even in de jacuzzi. En heb je een momentje nodig na een drukke dag met de kinderen? Dan neem je dit momentje gewoon in de jacuzzi

Er zijn vele verschillende soorten jacuzzi’s, dus je kunt altijd wel een jacuzzi vinden die aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet en bovendien binnen je budget valt.

Zet een paar kaarsjes in de badkamer

Brandende kaarsjes geven een ontspannen sfeer aan een ruimte. Je kunt kaarsjes in de woonkamer of in de slaapkamer neerzetten om thuis wat meer tot rust te komen, maar ook zeker in de badkamer. Ga je lekker in bad met kaarsjes aan, dan kom je nog beter tot rust.

Tip: je kunt ook een geurkaars in de badkamer zetten. Hangt er een lekkere geur in de ruimte, dan kom je nog meer tot rust. Zeker als je een echte wellness geur verspreidt in de badkamer, zoals de geur van lavendel of de geur van de eucalyptusboom. Omdat deze geuren vaak in wellness centra worden gebruikt, associeer je de geuren met ontspanning.

Zorg voor zachte verlichting

Tot slot is het verstandig om zachte verlichting in huis te gebruiken. Van TL-lampen wordt niemand rustig, blij en ontspannen. Is de verlichting in jouw woning lekker zacht, dan kom je veel beter tot rust. Vergeet niet de zachte verlichting in iedere ruimte door te voeren: dus ook de badkamer. Je kunt een grote en felle lamp boven de wasbak hangen voor als je wat meer licht nodig hebt, maar verder raden wij je aan zachte verlichting te gebruiken in de badkamer.


Geplaatst

in

door

Tags: