Creatief een kinderkamer inrichten

Een kinderkamer inrichten is leuk, maar best lastig. Niet alleen een leuke sfeer is belangrijk, juist ook voldoende speelruimte. Hoewel bij een babykamer de speelruimte niet altijd relevant is, geldt dat juist wel als kinderen ouder worden. Hoe richt je een kinderkamer leuk in en wat zijn de zaken waarop je moet letten?

Behang en muurprints voor sprekende wanden

De wanden van een baby- of kinderkamer zijn veelzeggend en een leuke manier om er iets creatiefs van te maken. Je kunt bijvoorbeeld met muurverf aan de slag gaan, maar tegenwoordig is behang ook weer helemaal in. Leuk, want er is volop aanbod qua behang voor kinderen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij de Behangwebshop waar je behang eenvoudig online kunt bestellen.

Om een baby- of kinderkamer een speels karakter te geven, kun je ook gebruik maken van muurprints of wandstickers. Met sjablonen creëer je bijvoorbeeld de leukste Disneyfiguren op de muur.

Focus je op de speelruimte

Wil je een kinderkamer zo inrichten dat er voldoende ruimte is om te spelen? Kies er dan voor om de kamer niet vol te zetten met meubels. Een bed, bureautje en kast zijn voldoende om alle spullen in op te bergen. Daardoor houden kinderen genoeg ruimte over om te spelen. Je kunt natuurlijk ook een bed en kast aan een stuk kopen of bijvoorbeeld een bed(stee) voorzien van lades.

Wil je geen last hebben van rondslingerend speelgoed? Koop dan een grote speelgoedkist waar je al het speelgoed in kwijt kunt.

Vind passende gordijnen

Passende gordijnen of zonwering vinden, maakt een kinderkamer compleet. Zorg er in ieder voor dat gordijnen die niet over de vloer slepen. Daarmee voorkom je ongelukken tijdens het spelen. Qua zonwering kun je investeren in afwasbaar materiaal, bijvoorbeeld pvc. Kinderen kunnen nog weleens creatief zijn met kleuren of stiften, nietwaar?

Verlichting in de kinderkamer

Goede verlichting mag zeker niet ontbreken in een kinderkamer. Veel kinderen zijn ’s nachts bang in het donker en dan kan een nachtlampje uitkomst bieden. Er zijn ook diverse hanglampen verkrijgbaar in de vorm van stripfiguren of dieren. Vraag gerust eens aan je zoon of dochter wat deze leuk vindt. Dit helpt bij het maken van een goede keuze.

Dankzij een geslaagde inrichting van een baby- of kinderkamer stimuleer je de creatieve ontwikkeling van je kind. Ga dus vandaag nog aan de slag en maak er een waar speelparadijs van waar ze zich te allen tijde veilig kunnen terugtrekken en lekker kind kunnen zijn.


Geplaatst

in

door

Tags: