Van babykamer naar kinderkamer

Kleine baby’s worden langzaam maar zeker steeds groter. Voor je het weet moeten ze in een ander bed slapen omdat een ledikant niet meer groot genoeg is. Een nieuw bed is niet de enige stap tijdens de overgang naar een peuterkamer. Er zijn een aantal dingen waar je tijdens het verbouwen van de babykamer rekening mee kunt houden. Met deze tips heb je binnen de kortste keren een kinderkamer die helemaal aansluit bij de nieuwe fase van je kind.kinderkamer

Zorg voor ruimte

In een babykamer heb je voornamelijk ruimte nodig voor jezelf. Je moet zelf bij de commode kunnen of in een comfortabele wiegstoel kunnen zitten. Wanneer kinderen ouder worden, gaan ze zelf steeds meer op avontuur. Een kruipende baby heeft al meer ruimte nodig, maar een avontuurlijke peuter wil het liefste lekker kunnen spelen op de kinderkamer. Zorg er daarom voor dat je een deel van de kamer helemaal open laat. Een zacht kleed is perfect om op te spelen zodat je peuter de ruimte heeft om te genieten van zijn of haar speelgoed. Naast slapen is spelen namelijk een van de belangrijkste dingen die je peuter op zijn kamer zal doen.

Oude meubels hergebruiken

Er zijn een aantal essentiële dingen die je op een babykamer hebt staan. De commode is er daar een van. Wanneer de commode niet meer nodig is als plek om luiers te verwisselen, kun je dit meubelstuk gemakkelijk hergebruiken als opbergruimte. Het aankleedkussen maakt ruimte voor leuke decoratieve lampen of knuffels en de opbergruimte voor de luiers wordt nu de plek waar je al het speelgoed of de kleding van je peuter kwijt kunt. Sommige ledikanten zijn gemaakt om de hergebruiken wanneer je kind ouder wordt. Je kunt deze bedden transformeren door de spijlen te verwijderen. Wat overblijft is een bed dat perfect is voor peuters en kleuters. Het enige wat je nog nodig hebt is nieuw beddengoed en je peuterkamer komt steeds dichterbij.

Het oude eruit, het nieuwe erin

Sommige meubelstukken kun je het beste vervangen wanneer je van babykamer naar kinderkamer gaat. Hierbij kun je denken aan de schommelstoel die je misschien in de ruimte hebt staan. Peuters worden steeds zelfstandiger, dus het hebben van een eigen stoel is hartstikke leuk. Houd de schommelstoel voor jezelf en vervang hem met een klein kinderzitje. Hier kan je kind later beginnen met lezen of nu alvast lekker in spelen met knuffels en poppen. Een luieremmer is ook niet meer nodig. Deze emmer kun je vervangen door grotere opbergdozen. Het leuke aan opbergdozen is dat het een eenvoudige manier is om je kind te laten helpen met het opruimen. Heb je nog ruimte over dankzij andere babyspullen die weg mogen na het verbouwen van de babykamer? Een klein tafeltje met stoelen is de perfecte manier om extra ruimte te benutten. Hier kan getekend en geknutseld worden. Samen met broertjes en zusjes of met jou hoeft je peuter zich hier geen moment te vervelen.


Geplaatst

in

door

Tags: