5 tips voor een prachtige muur in de kinderkamer

Toe aan wat inspiratie voor de kinderkamer? In dit artikel geven wij je 5 tips over wat je kunt doen als je eens wat anders wilt dan alleen een nieuwe kleur op de muur. Maak er bijvoorbeeld een spannende junglewand van, kies bioscoopposters uit van (teken)films die jullie samen hebben gekeken of breng subtiele details aan met leuke muurstickers. Je zult zien, wat creativiteit op de muur doet wonderen.

Tip 1: Fotobehang

Wil je in één keer een groots effect bereiken, dan is fotobehang een absolute aanrader. Je kunt online kiezen uit heel veel voorbeeld designs of zelf een ontwerp uploaden. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang met jungleprint: jouw kind zal het gevoel hebben in een spannend avontuur te zijn beland. Maak het af met een hangmat voor het echte Mowgli-gevoel. Leuk is ook om een eigen foto te gebruiken voor een persoonlijk fotobehang. Bijvoorbeeld een levensgrote foto van jullie huisdier of een foto gemaakt tijdens de zomervakantie. Zo blijft de herinnering levend!

Tip 2: Muurschildering

Ben jij creatief genoeg om zelf een muurschildering te maken? Of ken jij iemand die dit heel goed kan? Je kan hiermee jouw fantasie de vrije loop laten. Gebruik bijvoorbeeld een Winnie the Pooh afbeelding als voorbeeld of een tractor met boerderijdieren eromheen. Je kunt ook een naam of lievelingskleur erin (laten) verwerken. Wil je echt uitpakken, ga dan op zoek gaan naar een professionele muurschilderaar. Je kunt online ontzettend leuke voorbeelden vinden. Bijvoorbeeld van een graffiti muur of 3D-tekening die echt uit de muur knalt.

krijtverf

Tip 3: Krijtverf

Voor creatieve kids is krijtverf een ware uitkomst. Verf bijvoorbeeld een aantal vlakken op de muur of gebruik de hele wand. Zo kunnen zij zich straks lekker uitleven. Speelt jouw kind graag ‘schooltje’? Leuk is ook om de krijtverf in de vorm van een schoolbord aan te brengen. Bedenk een rebus of een maak een tekening om zelf nog in te kleuren. Succes gegarandeerd!

Tip 4: Posters

Een eenvoudige en relatief goedkope manier is om de wand de versieren met posters. De variëteit hierin is erg groot. Zowel in afmetingen als in prints. Bijvoorbeeld filmposters, posters van boy- of girlbands, dieren of bijzondere natuurfoto’s, zoals een waterval. Heb je een foto van goede kwaliteit, dan kun je deze ook laten vergroten. Kun je niet kiezen uit jouw foto’s? Maak er dan een collage van en laat dit op posterformaat uitprinten.

muurstickers

Tip 5: Muurstickers

Liever niet de hele muur opnieuw behangen of verven? Dan kun je ook hele leuke effecten creëren met muurstickers. Denk bijvoorbeeld aan een spreuk, een kroonluchter of een kleurrijke bloem. Houd het rustig of combineer er lekker op los: met muurstickers kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je vindt ze online of kijk eens bij de bouwmarkt.

Hopelijk heb je aan de hand van deze 5 tips inspiratie opgedaan om de kinderkamer op te leuken. Vooruit, nog een laatste tip: ga je aan de slag? Vraag jouw kind om te helpen (mits oud genoeg) en maak er een gezellige doe-middag van!


Geplaatst

in

door

Tags: