kunstgras aanleggen

Tuintrends voor 2017

Als een nieuw jaar begint, is iedereen weer benieuwd. Wat worden de tuintrends voor 2017? In dit artikel zullen we de tuintrends voor het komende jaar bespreken. Volgens de Tuinbranche Nederland zijn er een aantal trends die de boventoon gaan voeren. De kernwoorden zijn Emancipatie, Harmonie en Energie. De trends zijn in vier categorieën te verdelen.

De tuin met veel kleur

Wat zeer belangrijk wordt in 2017 is dat veel kleur toegepast zal worden. Je moet hierbij vooral denken aan warme kleuren. Dit zorgt ervoor dat je een echt vakantiegevoel krijgt in de tuin. In de bestrating komen vooral de roodtinten terug, en kleuren als beige en bruin. Verder komt er veel kleur voor in de kussens voor de stoelen en de parasols. Wat ook een trend is, is dat schutting en houtwerk wordt geschilderd in vrolijke kleuren. Je kunt zeer verrassende kleuren in het assortiment terugvinden! Zo wordt de tuin een zeer vrolijk en kleurvol geheel.

De tuin met weinig onderhoud

Naast een vrolijke, kleurrijke tuin, willen we vooral een tuin waar we heerlijk kunnen ontspannen. Na een drukke werkdag willen niet veel werk aan de tuin hebben, maar het liefst zo min mogelijk onderhoud hoeven uitvoeren. Kunstgras kopen online is daarom aan een opmars bezig. Mooi kunstgras blijft immers in een goede conditie en hoeft niet gemaaid te worden. De kinderen kunnen dus heerlijk in het gras spelen, het hele jaar door. Ook worden all weather kussens veel gebruikt. Deze kunnen in elk weertype buiten blijven liggen. Een andere nieuwe trend is het gebruik van metalen schuurtjes, zodat u deze niet hoeft te verven. Alles wordt eraan gedaan om de tuin zo onderhoudsvrij mogelijk te houden, zodat je heerlijk kunt ontspannen.

De tuin wordt meer natuurlijk

De voorgaande jaren was er een trend om meer strakke lijnen in de tuin aan te brengen. Dit zag je in de materialen, die vaak vrij donker waren. In 2017 wordt de tuin meer natuurlijker. Natuurlijke materialen zorgen voor een compleet andere energie in de tuin. Natuursteen en klinkers in natuurlijke tinten voeren de boventoon. Ook zijn de vormen in de tuin speelser. Zo worden er bijvoorbeeld houten overkappingen gebruikt, en een tuinafscheiding in bijvoorbeeld een vuren teint. Verder wordt het buitenleven nog beter door een leuke tuinmeubelset. Volgens de trend zullen deze vooral in lichte kleuren terugkomen als beige, zand en wit. Met hout en ronde vormen zorgt dit voor een natuurlijk, speels effect.

De tuin wordt duurzamer

In Nederland wordt iedereen zich er steeds meer bewust van dat duurzaamheid zeer belangrijk is. Iedereen wil een steentje bijdragen aan een beter milieu. Dit is ook terug te zien in de trends qua tuinen. Zo wordt er duurzame ledverlichting gebruikt bij de buitenlampen. Of gaat de lamp alleen aan met een lichtsensor als het donker wordt, of er iemand langs loopt. Ook qua materialen wordt er hout gebruikt van recycled materiaal of hout met een keurmerk wat de duurzaamheid aangeeft. Een ander iets wat tegenwoordig veel wordt toegepast is de Hydroblob afwatering. Op die manier wordt het regenwater opgeslagen. Op die manier zal de straat niet blank komen te staan als het lang regent, en worden er waterreserves opgebouwd voor als het te droog in de tuin wordt. Ook is het een zeer belangrijke trend dat er goed naar het waterplan in de tuin gekeken wordt. Regenpijpen en goten zijn natuurlijk belangrijk, maar ook dat met de bestrating rekening wordt gehouden met de afvoer van het hemelwater. Een beter milieu begint immers bij jezelf!


Geplaatst

in

door

Tags: