kantoor aan huis inrichten

Een kantoor aan huis inrichten

Wil je niet meer vastzitten aan de werktijden van je baas of ga je een eigen onderneming starten? Dan is een kantoor aan huis de ideale oplossing. Lekker dichtbij en heerlijk vertrouwd kun je hier hard werken.
Ga je een kantoor aan huis inrichten? Dan zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten.
Je mag in principe een studeerkamer of andere plek in het huis inrichten als kantoorruimte, zolang je niet in de horeca zit of een cateringbedrijf runt. Let er ook op dat je geen overlast veroorzaakt voor eventuele andere bewoners.
Houd er rekening mee dat er de nodige kosten komen kijken bij een kantoorruimte aan huis. Denk bijvoorbeeld aan extra energiekosten. Wil je het kantoor als aftrekpost gebruiken, dan moet het helemaal apart te verhuren zijn, en dus een eigen ingang hebben. Ook moet dan 30% van je inkomen in deze ruimte worden verdiend. Mocht je hieraan voldoen, dan is wel veel aftrekbaar: een deel van de huur, energiekosten, kosten voor de schoonmaak en verzekering. En wat denk je van inrichting? Het behang, verf en meubilair is dan ook aftrekbaar.

Flexibel werken steeds meer in opkomst

Steeds vaker hoor je dat mensen (gedeeltelijk) thuis gaan werken, of flexibel ondernemen. Hiervoor zijn verschillende redenen. Sommige mensen gaan thuiswerken om meer tijd met hun kinderen door te brengen, of om effectievere werktijd te creëren.
Een ander voordeel is dat je je eigen werktijden in kunt delen, en dus ’s ochtends vroeger kan beginnen of juist ’s avonds een tijdje langer door. Uiteraard moet je hierbij wel rekening houden met eventuele (bel)afspraken met collega’s. Zij kunnen niet ook ineens tot ’s avonds op kantoor blijven zitten.
Wat ook erg fijn is, is dat je lekker bij je eigen spulletjes zit. Je eigen koffie, thee en geen collega’s om je heen die je afleiden.
Toch moet je wel een aantal dingen goed afstemmen met jezelf en je omgeving. Heb je een partner die ook thuis is? Spreek dan af dat jullie elkaar onder de werkuren niet storen en geen andere dingen inplannen als boodschappen doen, of bezoek ontvangen.
Het gevaar ligt op de loer dat je gaat uitstellen. ’s Ochtends voor je aan de slag gaat nog even iets schoonmaken of opruimen, en je begint zo een uur later aan je werkdag dan gepland.
Hoewel flexibel werken ideaal is, vergt het wel de nodige zelfdiscipline!

Flexibel ondernemen

Flexibel ondernemen is steeds meer in opkomst. Startende bedrijven die overdag druk zijn met andere dingen hebben ’s avonds wel tijd voor een afspraak of meeting. Als flexibele ondernemer met een kantoor aan huis zit je niet vast aan kantooruren en kun je lekker je gang gaan wat betreft afspraken.
Ook is het ideaal als je een gezin hebt. Zo kun je ervoor kiezen om overdag lekker (gedeeltelijk) thuis te zijn bij de kinderen, en als zij op bed liggen nog een paar uur te gaan werken.
Als flexibele werker kun je er ook zo een week of dag tussenuit als dat nodig is. Die tijd kun je op een ander moment weer prima inhalen.


Geplaatst

in

door

Tags: