hordeur

Kies voor een hordeur en houdt de insecten buiten deze zomer!

Met een hordeur is het erg makkelijk om insecten buitenshuis te houden. Deze hordeuren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig zijn er veel standaard hordeuren op de markt te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op maat te laten maken. Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Er zijn verschillende deurhorren te verkrijgen

Er zijn verschillende soorten deurhorren zoals de schuivende hordeur, de lamellenhordeur of de rolhordeur. Daarnaast kennen we de plissé hordeur en de scharnierende hordeur. Een lamellenhordeur is ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Het is geen vaste hordeur maar met lamellen. Je kan daar zo doorheen lopen en valt achter je weer gewoon dicht. Enige nadeel hiervan is dat de mogelijkheid bestaat dat er hier en daar wat insecten meekomen.

Wat is een rolhordeur?

Bij de rolhordeur wordt het gaas opgerold bij het openen van de hor in plaats van dat deze open kann worden gedaan zoals een deur. De hor kan vaak slechts in twee standen: uitgerold en opgerold. Bij sommige type deuren is het mogelijk om een extra stoppunt in te stellen. De rolhordeur rolt aan de zijkant van de deur op.

Een draai hordeur

Een gewone hordeur is meestal een draaideur die altijd naar binnen of naar buiten draait als deze geopend wordt. Een plissé hordeur kenmerkt zich juist door het vouwsysteem van het horgaas. Will je een plissé hordeur openen, dan open je deze als een schuifdeur. Het horgaas schuift vervolgens naar rechts of naar links open.

Plissé hordeuren

De naam plissé geeft je waarschijnlijk direct een idee van de wijze waarop deze hordeur functioneert. Plissé is het Franse woord voor ‘geplooid’. Dit geeft een bijzonder mooie uitstraling aan de deur. Een plissé hordeuren kan op verschillende manieren aan het kozijn bevestigd worden. Deze kan zowel in en op het kozijn gemonteerd worden. Bovendien is hij in verschillende posities te stellen.

Een hor kopen tegen de allergieën

Als je aan een hordeur denkt, denk je meestal aan het buitenhouden van insecten zoals bovengenoemde muggen. Echter heeft een dergelijke hor ook nog een ander aangenaam voordeel. Doordat een hor hele kleine, fijne gaatjes heeft, ook wel mazen genoemd, kan er stuifmeel tegengehouden worden. Ideaal voor mensen met hooikoorts, omdat de pollen die de allergie aanwakkeren dan niet het huis in kunnen zweven.


Geplaatst

in

door

Tags: