Muurstickers kopen voor in de woonkamer

Steeds vaker kiest men ervoor de muur te behangen met andere zaken dan gewoon behangpapier, en muurstickers zijn één van die populaire alternatieven. Effen behang worden steeds meer gebruikt in modern ingerichte woonkamers, maar als je op zoek bent naar een manier om toch wat meer leven in de brouwerij te brengen, dan is een muursticker de ideale oplossing.

Muurstickers zoals op muurstickerstunter.nl zijn eenvoudig aan te brengen en komen in ontelbare verschillende uitvoeringen, formaten en kleuren. De woonkamer oogt hoe dan ook heel wat creatiever en gezelliger dankzij muurstickers die perfect bij de inrichting passen. Wil je muurstickers kopen? Dan hebben we hieronder enkele handige tips je kunnen helpen bij het uitkiezen van de beste muursticker.

Let op kleurtinten in de woonkamer!

Als je op zoek gaat naar muurstickers voor de woonkamer, dan houd je best rekening met de kleur waarin je deze koopt. Net zoals je bij het kiezen van meubilair en accessoires op zoek gaat naar gelijklopende tinten, is dat bij muurstickers niet anders. Is de woonkamer eerder donker getint? Plak dan geen felroze stickers op de muur. Zijn de muren van de woonkamer in het beige of lichtblauw geschilderd, dan kies je weer best niet voor té contrasterende donkere kleuren.

De muurstickers kiezen in functie van de woonkamer inrichting

Ook belangrijk bij de keuze van muurstickers is de afbeeldingen of tekst die erop staat. Daarbij hou je het beste rekening met de uitstraling van de omgeving (de ruimte). Als je bijvoorbeeld een rustige woonkamer hebt waarin zich niet al te veel elementen bevinden, dan kies je best voor stickers die daarop aansluiten. Aan de andere kant kan een opvallende sticker in een dergelijke woonkamer dan weer iets extra geven, zolang er niet mee overdreven wordt!

Verschillende soorten muurstickers

Muurstickers komen in ontelbare uitvoeringen, met verschillende afbeeldingen en tekst. Zo zijn er stickers in de vorm van natuurelementen (bomen, planten en dieren, maar ook stenen en takken) die de woning een gezellige en rustgevende uitstraling bezorgen. Voor iets moderne interieurs zijn abstracte vormen dan weer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan geometrische figuren, die perfect aansluiten op de sfeer van de woonkamer.

Muurstickers bevestigen

Bij het gebruik van muurstickers is niet enkel belangrijk wat erop staat, maar ook de bevestigingsmethode speelt een rol. Zo kunnen de meeste stickers gemakkelijk aan de muur worden gehecht, en al even gemakkelijk weer verwijderd worden zonder dat het behang daarbij beschadigd wordt. Dit is vooral handig als je regelmatig de inrichting van de woonkamer verandert – bijvoorbeeld afhankelijk van het seizoen. Zo kun je de fleurige stickers in de zomer eenvoudig vervangen door iets warmere exemplaren in de winter.

Muurstickers kopen: de goedkoopste manier om de woonkamer op te fleuren

Het gebruik van muurstickers is ongetwijfeld de eenvoudigste en goedkoopste manier om de uitstraling van de woonkamer meteen een niveau hoger te tillen. Het ophangen vraagt daarbij weinig werk, en eigenlijk oogt de kamer er vaak mooier mee dan met een gewone verflaag. De ideale oplossing dus voor wie de woonkamer snel, stijlvol en goedkoop wil opfleuren!