badkamermeubelen

Vijf tips voor het kiezen van badkamermeubelen

Badkamermeubelen hebben een praktische functie, maar beïnvloeden ook het uiterlijk van een badkamer. Bij het zoeken naar meubelen die praktisch én mooi zijn, is het keuzeaanbod tegenwoordig schier oneindig: hangend of staand, eigentijds of klassiek, veel opbergruimte of compact en ga zo maar door. De beschikbare ruimte is dan ook nog eens veelal beperkt. Hoe ga je hiermee om bij het kiezen van badkamermeubelen? Met deze vijf tips heb je meer houvast.

Tip 1: inventariseer je behoeften

De eerste stap bij het met nieuwe meubelen inrichten van je badkamer bestaat uit het in kaart brengen van al je behoeften en wensen. Hoeveel opbergruimte heb je bijvoorbeeld nodig? Wil je een plank in een kastje vrijhouden voor een tv of wat lectuur? Zijn er kinderen of ouderen die de badkamer gebruiken waar rekening mee gehouden moet worden? Bij het nadenken over waar de meubelen allemaal aan dienen te voldoen, vorm je vanzelf een steeds beter beeld van hoe de badkamer eruit moet zien.

Tip 2: houd genoeg ruimte vrij om te bewegen

Bij bijvoorbeeld woonkamers blijft nog wel eens wat onbenutte ruimte over waar een bestemming voor moet worden gezocht, maar bij badkamers is er veelal eerder een gebrek dan een overschot aan ruimte. Het is zodoende belangrijk om voor meubelen te kiezen die de geringe badkamerruimte optimaal benutten. Let er hierbij op dat je genoeg ruimte vrijhoudt om je in de badkamer te bewegen, maar ook om bijvoorbeeld kastjes op een prettige manier te kunnen openen.

Tip 3: kijk bij ruimtegebrek naar boven én onder

Wanneer je eenmaal in kaart hebt gebracht welke meubelen je nodig hebt in je badkamer en hoeveel bewegingsruimte er vrijgehouden moet worden, kan het zijn dat je badkamer te klein is om aan al je wensen te voldoen. Soms is dit ook echt zo, maar vaak is een creatieve oplossing mogelijk om de beschikbare ruimte beter te benutten. Zo kan je bijvoorbeeld aan vrijwel elke muur hangkasten aanbrengen of is er nog onbenutte ruimte onder een waskom. Vervang in dit laatste geval de waskom door een wastafelkast en er is plots meer opbergruimte beschikbaar zonder ook maar één badkamermuur open te breken.

Tip 4: kies voor open én gesloten kasten

Eén van de belangrijkste functies van meubelen in een badkamer is het opbergen van uiteenlopende badkamerspullen. Hierbij kan je kiezen uit opbergkasten met of zonder deuren. Zijn er geen deuren, dan is het eenvoudig om bijvoorbeeld naar een handdoek te reiken. Daarnaast kan je dergelijke planken gebruiken om flesjes parfum of ander fraais uit te stallen. Achter badkamerdeuren worden doorgaans schoonmaakmiddelen of persoonlijke hygiëneproducten bewaard. Deuren houden niet alleen bepaalde badkamerspullen uit het zicht, maar zijn ook ideaal om deze spullen bij kinderhanden vandaan te houden.

Tip 5: laat je badkamer groter lijken

Met een aantal slimmigheden bij het kiezen van badkamermeubelen laat je een kleine badkamer stukken groter uitzien. Meubelen met een lichte kleur geven bijvoorbeeld een ruime uitstraling aan een ruimte, terwijl een kamer juist kleiner overkomt door donkere kleuren. Kies daarom bij een kleine badkamer voor lichte verf- en houtkleuren. Een andere truc is het op strategisch plekken aanbrengen van spiegels. De weerspiegeling van een omvangrijke spiegel op een kastdeur zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gehele badkamer net wat groter oogt.


Geplaatst

in

door

Tags: