badkamer-renoveren

Waar moet je opletten wanneer je de badkamer wilt renoveren?

Wie van plan is om zijn badkamer te verbouwen, zal snel in de gaten krijgen dat er heel veel details zijn waar je aandacht aan moet schenken. De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, alhoewel het oppervlak relatief beperkt is. Zodoende dat je goed na moet gaan waar een nieuwe badkamer zoal aan moet voldoen, zodat je bij de inrichting er zeker van bent dat je geen detail over het hoofd ziet en het maximale gebruiksgemak uit de badkamer kunt halen. 

Er zijn verschillende aspecten waar je aan moet denken als je met een nieuwe badkamer aan de slag gaat. Wanneer was bijvoorbeeld de laatste keer dat de badkamer is vernieuwd. Als dit nog maar een paar jaar geleden is, zal de vloer waarschijnlijk nog prima zijn. Er zit misschien zelfs wel vloerverwarming in, zodat je van alle comfort voorzien bent. Is een badkamer echter al in geen twintig jaar meer vernieuwd en stammen de tegeltjes aan de wanden nog uit de jaren ’70, dan heb je goed kans dat er wel het nodige aan de badkamer te verbeteren zal zijn. 

Wat je kunt is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte waarover je beschikt

Heb je genoeg ruimte voor een comfortabel ligbad met jacuzzi in je nieuwe badkamer? Of zul je het met een paar vierkante meter moeten doen, waar je naast een toilet, douche, wasbak en opbergkast ook nog een was- en droogmachine een plaatsje moet geven? De beschikbare ruimte is heel erg afhankelijk van het type woning natuurlijk. In een appartement zul je minder ruimte tot je beschikking hebben dan in een huis van gemiddelde grootte.

Als je badkamer juist  voorzien is van goed onderhouden antieke muren, zul je twee keer nadenken voordat je daar met een sloophamer tegen aan gaat. Maar wanneer er vochtplekken op het plafond en de muren zitten van een slecht geventileerde ruimte, ga je misschien wel heel grondig aan het werk om de badkamer helemaal te moderniseren en van de allerlaatste snufjes te voorzien om het gebruiksgemak te perfectioneren. 

Kies je voor een klassieke douchecabine of juist een moderne inloopdouche?

Als je ervoor kiest om je badkamer grondig onder handen te nemen en van een volledig nieuwe inrichting te voorzien, heb je nog meer dan genoeg keuzes voor de boeg alvorens je daadwerkelijk aan de slag kunt. Kies je straks bijvoorbeeld voor een klassieke douchecabine, of gaat je voorkeur uit naar een minimalistische en moderne inloopdouche. En wil je in de douche een vaste douchekop aan het plafond waar je iedere ochtend onder kunt gaan staan alvorens je naar je werk gaat, of kies je voor een verstelbare douchekop aan een glijstang, waarmee je zelf de hoogte van de waterstraal kunt bepalen, iets wat ook bijzonder handig kan zijn?

Bij een nieuwe badkamer zul je waarschijnlijk ook de bestaande verlichting gaan vernieuwen. De mogelijkheden om moderne led spots in het plafond in te bouwen zijn talrijk en er is volop keuze uit verschillende modellen. Met een speciale dimmer kun je daarnaast ook nog eens zelf de lichtsterkte bepalen. Voor snel douchen ’s ochtends vroeg alvorens naar je werk te racen heb je waarschijnlijk liever een goed verlichte badkamer. Maar wanneer je ’s avonds laat met een goed glas wijn en een boek een uurtje wilt gaan badderen, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een meer sfeervolle verlichting. 

Maak de juiste keuzes om jouw badkamer comfortabel en gemakkelijk te maken

En zo zijn er nog veel meer details die je in je achterhoofd moet houden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je straks je ideale badkamer krijgt. Kies je voor een mooie hangkast, waar je handdoeken, cosmetica en toiletartikelen in kwijt kunt, of ga je juist voor een standaard opbergruimte onder de wasbak. Je kunt echter ook kiezen voor een hangende wasbak, wat op zich ook wel weer heel erg mooi staat natuurlijk. En wil je dan een moderne wasbak van gegoten beton of kies je voor een unieke  wasbak gemaakt van echt natuursteen? 

Een nieuwe badkamer inrichten is een waar avontuur en het kan een heel leuke manier zijn om creatief te zijn en kijken wat je met een veel gebruikte ruimte kunt doen om deze zo comfortabel mogelijk te maken. Ga er eens goed voor zitten, kijk verschillende voorbeelden van moderne badkamers er op na en laat je voorlichten over de verschillende accessoires die je kunt verkrijgen, zodat je straks met een beetje eigen inbreng een hele leuke, gebruiksvriendelijke en comfortabele badkamer in huis krijgt!


Geplaatst

in

door

Tags: