glazen schuifpui

Een schuifpui geeft net even iets extra’s aan je veranda

Met een glazen schuifpui in je veranda kun je het hele jaar door van deze ‚buitenkamer’ genieten. Een glazen veranda kan namelijk in de zomer erg benauwd en warm worden, terwijl het er in de winter koud kan zijn als je die niet goed kan afsluiten. Met een schuifpui heb je hier echter totale controle over en kun je dus het hele jaar van de veranda genieten.

Houdt controle over de temperatuur

Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer lekker in je veranda te zitten. Als daar echter de hele dag de zon heeft geschenen kan deze ruimte erg benauwd en warm worden. Heb je echter een glazen schuifpui in je veranda, dan zet je die even open en voor je het weet is de hitte eruit, en jij erin! Daarnaast kiest men natuurlijk voor een veranda om wat meer van het buitenleven te kunnen genieten. Heb je in plaats van de glazen pui een muur of wand, dan heb je veel minder het gevoel dat je buiten bent… en zul je dus de extra beleving van een glazen veranda te niet doen.

Warm houden

Je kunt dan ook kiezen om er juist geen wand in te zetten en de voorkant open te houden, maar dan zet je de veranda voor een deel van het jaar buiten spel. op die manier kun je je ruimte namelijk niet warm krijgen en zul je in de herfst en winter er weinig gebruik van maken. Ook harde regenval of lage temperaturen kunnen het verblijf in een open veranda zeer onaangenaam maken, in het ergste geval zelfs geheel onmogelijk.

Fijn in de winter én in de zomer

Kies je echter voor een glazen pui in je veranda dan elimineer je bovenstaande problemen. Is het koud, dan kun je de pui dicht laten en de temperatuur opvoeren door een kachel of andere warmtebron. Is het heet in de zomer? Gooi de schuifwand dan open om heerlijke frisse lucht naar binnen te laten stromen. Zo creëer je het beste van beide werelden en kun je veel vaker  gebruik maken van je veranda.

Kenmerken van het glas

Het glas dat tegenwoordig gebruikt wordt, voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen en heeft naast een inbraakwerende, meestal ook een isolerende functie. Daarnaast zijn veel van de gebruikte glazen schuifwanden gemaakt van gepoedercoate aluminium profielen, die weinig ruimte in beslag nemen en een maximale lichtopbrengst in de ruimte garanderen. Geen enkele reden dus om niet voor een glazen pui te gaan in je veranda!


Geplaatst

in

,

door

Tags: