design radiator badkamer

Waar moet je op letten als je een designradiator wil kopen?

Een van de belangrijkste eigenschappen waar je automatisch op let als je een designradiator gaat kopen voor in de badkamer is natuurlijk het uiterlijk. Het woord ‘design’ in designradiator verklapt dat natuurlijk al. Echter is dit niet het enige punt waar je op moet letten bij de aanschaf. Wat de andere zijn, lees je hieronder

Bepaal welk vermogen je nodig hebt

Allereerst moet je gaan kijken naar het vermogen dat de radiator moet hebben. Dit wordt bepaald aan de hand van de oppervlakte van de badkamer waar deze komt te hangen. Koop je een radiator met te weinig vermogen, dan zal deze de ruimte niet goed kunnen verwarmen. De wijze waarop de badkamer geïsoleerd is heeft ook invloed op het vermogen dat je moet kiezen, net als het aantal buitenmuren dat de badkamer telt. Deze hebben namelijk ook invloed op de temperatuur in de ruimte. Je kunt tegenwoordig met deze informatie op veel plekken online berekenen welk vermogen je dan nodig hebt.

Hoe ga je de designradiator gebruiken?

Het volgende punt waar je over na moet denken bij de aanschaf van een designradiator is hoe je deze wil gaan gebruiken. Hoe warm moet de ruimte gemiddeld zijn? Wil je de radiator ook gaan gebruiken om bijvoorbeeld handdoeken op te drogen. Wil je er misschien andere dingen aan op kunnen hangen. Radiatoren zijn er tegenwoordig in allerlei maten en vormen, vandaar dat je voor elke wens een radiator kunt vinden.

Radiatoren van verschillende materialen

De meeste designradiatoren zijn gemaakt van RVS, aluminium of staal. Elk van deze materialen geleidt de warmte prima en kunnen ook goed tegen de vochtigheidsgraad die de meeste badkamers hebben. Onderling verschillen deze materialen echter wel:

Roestvrij staal (RVS)

RVS: Dit materiaal roest eigenlijk niet en is daardoor perfect te gebruiken in elke badkamer. Hierdoor is het ideaal om bijvoorbeeld handdoeken op te drogen. Daarnaast past de uitstraling van een RVS radiator erg goed bij een industriële of Scandinavische badkamer.

Aluminium

Aluminium: Dit is de beste warmtegeleider die er is. Hierdoor wordt de radiator erg snel warm, en daarnaast koelt hij ook weer erg snel af. Van alle hier genoemde materialen is aluminium het lichtste, waardoor een radiator van dit materiaal bijna overal op gemonteerd kan worden.

Staal

Staal: Nog steeds het meest gebruikte materiaal voor radiatoren. Hierdoor zijn radiatoren van staal de goedkoopste van de drie genoemde. Doordat dit materiaal het meest populair is, kun je enorm veel verschillende stalen radiatoren vinden.

Bepaal de plek waar de radiator komt te hangen

Je moet voor je een radiator gaat aanschaffen bepalen op welke plek deze geïnstalleerd dient te worden. Dit bepaalt namelijk het juiste formaat, en daarnaast heeft de plaats invloed op de functie. Je wil een gelijkmatige verspreiding van de warmte. Dit is eenvoudig te realiseren door een aantal richtlijnen aan te houden. Zo wordt er geadviseerd om de designradiator op de koudste plek in de badkamer te plaatsen, bijvoorbeeld op een buitenmuur. Zorg dat deze plek volledig vrij is en de luchtcirculatie niet geblokkeerd wordt door meubels of muren.


Geplaatst

in

door

Tags: