Meisjeskamer inrichten

Wat meisjes willen

En plotseling is jouw kleine meid groot. Ze wil geen baby meer zijn, maar in een echte meisjeskamer slapen. De vraag is dan; hoe moet ik een meisjeskamer inrichten? In dit artikel vind je verschillende handige tips en leuke voorbeelden.
meisjeskamer inrichten

Meisjeskamer inrichten

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je samen met je dochter haar kamer wilt ontwerpen, of dat je zelf besluit om de kamer in te richten. In het eerste geval heb je een kamer waar jouw dochter dolgelukkig mee is, maar waar ze – gezien de grilligheid van jonge meisjes – mogelijk snel op uitgekeken is. Een meisjeskamer inrichten met prinsessen als thema is leuk als ze dol is op prinsessen, maar als haar aandacht verschuift naar paarden of filmsterren is dit moeilijk om aan te passen.

De tweede optie is dat je zelf steeds twee of drie opties geeft aan je dochter: de kleur, de meubels en de decoratie heb je op deze manier in de hand, terwijl jouw dochter toch het gevoel heeft dat ze zelf haar meisjeskamer inrichten kan. Met een centraal thema kan door middel van kleine aanpassingen op een later moment de kamer zo weer een andere sfeer krijgen.

Waar moet je op letten bij het inrichten van de meisjeskamer

Waar moet je op letten als je een meisjeskamer inrichten wilt? In de eerste plaats is veiligheid heel belangrijk: kies voor een goed bed met een goede matras, en een kledingkast waar jouw dochter zelf bij kan als ze dat wilt, zonder dat ze op een stoel moet gaan staan om iets uit de kast te pakken. Als zij graag een eigen bureau wil, kies dan voor een in hoogte verstelbare variant met een goede bureaustoel, zodat deze met haar mee kan groeien. 
Maar een meisjeskamer inrichten gaat natuurlijk vooral om kleur en thema! Uw dochter zal heel goed weten wat ze wil, en door te kiezen voor posters of (bed)textiel in een bepaald thema, geef je de kamer gelijk een passende look. Een grote kast of kist waar al het speelgoed in past, is handig en geeft gelijk een opgeruimd gevoel als deze dicht gaat. En natuurlijk kunt u deze ook beplakken of schilderen in de kleuren van het thema.

Zo zie je, een meisjeskamer inrichten is niet moeilijk, en heel leuk om samen met jouw dochter te gaan doen. Op deze manier hebben jullie beiden nog jaren profijt van de meisjeskamer!


Geplaatst

in

door

Tags: