badkamer met sauna

Een badkamer met sauna

De afgelopen jaren zijn de zogenaamde wellness badkamers steeds meer in trek. Wellness badkamers kunnen met verschillende wellness artikelen worden ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een whirlpool bad, een stoomcabine of een sauna. Sommige mensen zweren erbij dat een sauna kan helpen om af te vallen, andere mensen denken dat het bijdraagt aan een gezonder leven. Daarnaast zijn er ook mensen die een bezoekje aan de sauna gewoon heerlijk ontspannen vinden. Sommige mensen vinden het fijn om een bezoek te brengen aan een openbare sauna, andere mensen hebben hier juist weer wat meer moeite mee. Een badkamer met sauna is hiervoor dé oplossing. Heerlijk thuis genieten in de eigen badkamer van een eigen sauna, zorgt voor privacy en de mogelijkheid om volledig ontspannen van de sauna te kunnen genieten.

wellness badkamers

Een sauna in de badkamer

Het is misschien niet voor iedereen mogelijk om een sauna in de badkamer te bouwen. Niet iedereen heeft er plek voor, daarnaast is het aanschaffen van een ingebouwde sauna zeker niet goedkoop. Soms kan er een herindeling van de badkamer vereist zijn voor het inbouwen van een sauna in de badkamer. Vaak zijn hiervoor allerlei mogelijkheden. Het ligbad kan vervangen worden door een douche, zodat er meer plek vrijkomt voor een sauna in de badkamer. Andere mensen kiezen er voor om een geheel andere ruimte te gebruiken voor de sauna, zoals een ander vertrek of een aparte sauna in de tuin. Een badkamer met sauna brengt verschillende voordelen met zich mee

Voordelen badkamer met sauna

  • Je hoeft niet meer naar een openbare sauna, waardoor je op entreeprijzen en de extra kosten van een sauna bezoek kunt besparen.
  • Je kunt zelf kiezen wanneer je van de sauna gebruik wilt maken
  • Je kunt makkelijker eens met je partner in de sauna
  • Een sauna bezoek is heerlijk te combineren met een lekkere workout. Misschien heb je in huis een loopband of een hometrainer en kun je je daarop geheel uitlaten om vervolgens in de sauna lekker tot rust te komen.
  • Een bezoekje aan de sauna vereist geen planning meer, je kunt thuis zelf bepalen wanneer in de sauna stapt.
  • Genante momenten kunnen worden voorkomen. In je eigen sauna kun je volop genieten van je privacy.
  • Bouw je een sauna in de badkamer, dan zal dit ook zorgen voor een waardestijging van de woning bij een eventuele verkoop.

 


Geplaatst

in

door

Tags: