Slaapkamer inrichting tips

De schone slaper en slaapster

Ga je binnenkort je slaapkamer inrichten? Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven slapend doorbrengen? Dat een goede nachtrust is essentieel voor onze levenskwaliteit? Goed slapen geeft ons energie: tijdens onze slaap rusten lichaam en geest zodat ze herstellen van de activiteiten van overdag. Niet onbelangrijk dus om op voorhand even na te denken over de inrichting van je slaapkamer. We geven je enkele slaapkamer inrichting tips voor het inrichten van een slaapvriendelijke slaapkamer

Onze slaapkamer inrichting tips:

Focus op je bed en matras

Je eerste prioriteit: laat je uitgebreid adviseren over de verschillende slaapsystemen en dewelke het beste bij je past. Je bed moet aangepast zijn aan je lichaamsbouw, je gewicht en slaaphouding. Voor sommige mensen is een boxspring het beste systeem, voor anderen een lattenbodem of een waterbed. Voor de ene slaper is dat een harde matras, voor de andere een zachte of één met verschillende comfortzones.

Ook van belang is waar je je (hopelijk lekker groot) bed plaatst in de ruimte die je ter beschikking hebt. Zorg dat de lichtinval niet direct op je hoofd komt. Zo vermijd je onnodig wakker te worden. Plaats je bed ook niet tegen de verwarming of verluchting (raam) om een stabiele temperatuur rond het bed te houden. Zorg er tenslotte voor dat je comfortabel in en uit je bed kan.

Kleur je leven in je slaapkamer

slaapkamer inrichting tips
In je slaapkamer moet je tot rust komen. Gebruik dus rustgevende kleuren. Aardse, natuurlijke kleuren doen dat goed, maar ook donkere (als accentmuur eventueel) of net heel lichte kleuren creëren een rustgevende omgeving. Wil je toch een fel accent? Beperk dat tot een decoratief stuk of het bedlinnen.

Verduistering en orde

Niet onbelangrijk is de verduistering van je slaapkamer. Die vermijden onnodig wakkerworden. Er bestaan prachtige systemen die je perfect bij je interieur passen. Naast de klassieke (verduisterde) gordijnen bestaan ook fraaie raamdecoratie als rolgordijnen, lamellen en overgordijnen.

Tenslotte als laatste van onze slaapkamer inrichting tips; zorg voor een opgeruimde omgeving. Dat betekent (helaas) alles opbergen dus voorzie vooral efficiënte kasten of opbergsystemen in je slaapkamer. En je computer en andere devices: die horen niet thuis in je nieuwe slaapkamer waar je heerlijk uitgerust in wakker wordt.


Geplaatst

in

door

Tags: