douchecabines

Douchecabines

Op het gebied van badkamers kunnen we veel verschillende kanten op. Waar men vroeger nog wel eens badkamers puur praktisch inrichtte om slechts aan de echte behoefte van de badkamer te voldoen, wordt de badkamer tegenwoordig echt als een deel van de inrichting gezien. Zoals je bijvoorbeeld ziet op Maxaro.nl zijn er badkamers in allerlei verschillende stijlen. Net zoals de woonkamer inrichting kun je ook de badkamer inrichten op een luxe en moderne wijze, in de landelijke stijl, in een klassieke stijl of bijvoorbeeld in een design jasje. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker de wellness badkamers terugkomen waar alles gericht is op luxe en comfort. In bijna elke hedendaagse badkamer wordt ruimte gereserveerd voor een douche. Meestal komt een bad op de tweede plaats. In sommige situaties wordt het bad nog wel eens als bad/ douche combinatie gebruikt. Een van de meest voorkomende vormen van douches is de douchecabine.

douchecabines

Verschillende douchecabines

Douchecabines zijn er in allerlei vormen, maten en stijlen. Zoek bijvoorbeeld eens naar een Maxaro douchecabine, je zult er versteld van staan hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn. Het fijne van een douchecabine is, dat je deze precies naar jouw wensen kunt inrichten. Je kunt de afmetingen maar ook de afwerkingen helemaal zelf bepalen. Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee verschillende soorten douchecabines; douchecabines met een draaideur of douchecabines met een schuifdeur. Wanneer er slechts een beperkte ruimte is in de badkamer, kan er het beste worden gekozen voor een douchecabine met schuifdeur. Deze nemen het minste plek in beslag en er kan bijna altijd wel een plekje voor worden gemaakt. Bij zowel een enkele als een dubbele openslaande deur zal er rekening gehouden moeten worden met de extra ruimte die de deuren bij het open staan in beslag nemen. Wanneer je alle ruimte hebt in de badkamer, staat een douchecabine met draaideur wel erg mooi.

douchecabine

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Natuurlijk is het bij het bouwen van een nieuwe badkamer belangrijk om de afmetingen goed door te nemen. Wat is er allemaal mogelijk in de ruimte die e ter beschikking hebt? Wordt de douche slechts door 1 persoon tegelijk gebruikt, of komt het ook geregeld voor dat er twee mensen tegelijk douchen? Misschien gaan de kinderen ook vaak samen onder de douche? Dan moet je in ieder geval overwegen om een grote douchecabine te nemen. WAnneer je bijvoorbeeld hebt besloten om een regendouche te kopen, is het ook fijn om wat meer ruimte te hebben.

De douchecabine kan worden geplaatst in combinatie met een douchebak, maar kan ook rechtstreeks op de vloer worden gemonteerd. Hiervoor zijn wel enkele bouwkundige aanpassingen nodig, die er voor zorgen dat het water de douche niet uit loopt, maar binnen de cabine wordt gehouden. Als afvoer kan er dan een speciale douchegoot geinstalleerd worden die het water op een stijlvolle manier afvoert. Wil je het liefst een douchebak, dan zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van hoogte, maar ook op maat en vorm. De meeste douchebakken zijn namelijk vierkant of rechthoekig, maar er zijn ook vijfhoekige douchecabines met bijbehorende vijfhoekige douchebak.


Geplaatst

in

door

Tags: