Maart: tijd voor het leggen van graszoden

Eindelijk staat ‘ie voor de deur: de lente. Zonliefhebbers kijken er alweer naar uit sinds september 2014. Nu de lente en de zomer er weer aan gaan komen, is het wel belangrijk dat je je tuin er klaar voor maakt. Want als je te laat begint, wordt dat met een lelijke tuin bestraft. En jij wilt er toch ook weer mooi groen bij zitten in de tuin?

Vooral je gazon heeft vaak veel te lijden tijdens de winter. Regen, vorst, weinig licht, enzovoorts. Voor veel tuinliefhebbers geldt dan ook: in maart moet het gras gerepareerd worden.

tijd voor het leggen van graszoden

Gras bijzaaien of graszoden leggen?

Als je gazon schade heeft, in de vorm van bulten, kuilen en bruine plakkaten, dan kan je het her en der bijzaaien. Graszaad is goedkoop, zo gezaaid en als je in maart begint nog ruim of tijd voor de lente. Graszaad heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om sterk te worden. Het grote nadeel van graszaad is dat het slecht tegen vorst kan. Gaat het in de tweede helft van maart dus nog (herhaaldelijk) vriezen? Dan is het maar afwachten wat er van je uitzaaiingen terechtkomt…

Is je gras er echt heftig aan toe? Of heb je geen zin om op het ontkiemen van je graszoden te wachten? Dan is het een oplossing om graszoden te leggen. Het grote voordeel? Dat je direct na je werk het eindresultaat ziet, en dat graszoden wel gewoon goed tegen vorst kunnen. Het nadeel van graszoden is dat ze een stuk duurder zijn dan graszaad, en dat je er doorgaans ook meer werk mee hebt dan met het zaaien van graszaden. Ga jij je gazon compleet refreshen dit jaar? Met graszoden? Je kan ze hier online kopen!


Geplaatst

in

door

Tags: