eetkamerstoelen

Maak je interieur helemaal af met de juiste eetkamerstoelen

In steeds meer woningen loopt de huiskamer door in een open keuken of in de eetkamer. Dat zorgt voor extra openheid, sfeer en gezelligheid in je woning. Hierdoor wordt de inrichting van de eetkamer of open keuken ook steeds belangrijker. Je wilt immers dat alles in de inrichting van je woning zo goed mogelijk bij elkaar aansluit. Dat geldt natuurlijk ook als je in de woonkamer zelf een eettafel hebt staan. Want ook daar wil je de harmonieuze stijl van de rest van je woning kunnen doorvoeren. Een mooie en goed bij de rest van je interieur passende eetkamerstoel wordt daarom steeds belangrijker. Eetkamerstoelen zijn inmiddels echte blikvangers geworden. Tegenwoordig kun je uit enorm veel verschillende modellen kiezen, die bij de meest uiteenlopende interieurstijlen passen. We geven je een aantal voorbeelden en inspiratietips voor vier belangrijke interieurstijlen van dit moment.

Wat voor eetkamerstoel past in een licht interieur?

Heb je een licht interieur met witte muren en een lichte vloer, dan kun je eindeloos gaan combineren met eetkamerstoelen. Wil je niet al teveel contrasten in je woning of eetkamer hebben, breng dan met je eetkamerstoelen vooral accenten aan. Bijvoorbeeld door te kiezen voor mooie stoelen die gemaakt zijn van een opgeschuurde lichte houtsoort en een lichte zitting van bijvoorbeeld leer. Of kies voor een wat moderner ogende combinatie van houten poten en een kuip van lichtgekleurd plastic. Ook een wat strakker vormgegeven eetkamerstoel staat heel fraai in jouw lichte interieur: kijk bijvoorbeeld eens naar een lichte eetkamerstoel met een frame van roestvrij staal of één die zelfs geheel van plastic is gemaakt.

Wat is een mooie eetkamerstoel voor een donkerder interieur?

In een donker interieur zul vooral gebruik maken van eetkamerstoelen met een warme uitstraling en met rustige kleuren. Je kiest voor stoelen die gemaakt zijn van donkere organische materialen zoals donkergekleurd hout, of juist voor een mooi klassiek ontwerp zoals een kuipstoel. Je kunt in een donker interieur juist ook de contrasten gaan opzoeken, bijvoorbeeld door een grote houten tafel met mooie nerven te combineren met donkerzwarte stoelen van hard plastic.

Welke eetkamerstoelen staan goed in een modern interieur?

Ook al zul je het op het eerste gezicht niet denken, met de strakke lijnen van een modern interieur kun je naar hartenlust combineren. Bijvoorbeeld door in je moderne eetkamer retro-eetkamerstoelen te nemen die prachtig passen, maar tegelijkertijd een vette knipoog naar de jaren 1950, 1960 of 1970 geven. Je kunt je stoelen ook de strakke lijnen van je interieur laten breken: kijk een hoe mooi stoelen met ronde poten staan in een woning met veel hoeken en weinig rondingen. En je kunt de strakke stijl van je woning natuurlijk ook helemaal doorvoeren door minimalistisch vormgegeven stoelen in je eetkamer te nemen.

Wat voor stoelen gebruik je in een industrieel interieur?

Het industriële interieur is tegenwoordig een enorm populaire manier om je woning in te richten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ruwe materialen als staal en hout, en van ingetogen kleuren als wit, zwart en grijs. Met eetkamerstoelen kun je hier perfect op inspelen door accenten aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor houten stoelen met een zitting in baksteenrood of legergroen, waarmee je contrasten krijgt en extra sfeer aan je industriële inrichting geeft. Maar ook minimalistisch vormgegeven eetkamerstoelen staan prachtig in dit soort interieurs.             


Geplaatst

in

door

Tags: