wooonkeuken

De woonkeuken, de trend binnen Scandinavische inrichting

Een keuken om in te leven

De woonkeuken: een keuken waarin niet alleen gekookt wordt, maar waarin geleefd wordt. Naast een plek om in te koken, is het een plek waar je met het gezin samenkomt om te eten, te werken, de dag te bespreken en om leuke dingen te doen. Het is een plek waar je zonder het contact met je gasten te verliezen hard bezig kan de lekkerste gerechten te bereiden.

Iets dat in vrijwel elke woonkeuken te vinden is, is een (kook)eiland. Dit eiland is een centraal deel van de keuken dat los staat van de rest van de keuken dat zich vaak tegen een wand bevindt. Op dit eiland is genoeg ruimte om te werken dankzij het grote werkblad met een kookplaat, maar vaak wordt dit eiland ook gebruikt als keukentafel. Hier kun je gezellig met het gezin de dag bespreken onder het genot van een drankje, zonder dat dit ten koste gaat van de tijd die je kunt besteden aan het koken.

De woonkeuken; combinatie tussen gezelligheid, wonen en kokenscandinavische woonkeuken

Essentieel is dat de keuken een gezellige sfeer heeft, omdat je er een groot deel van je dag doorbrengt. Een ruim eiland of een grote eettafel en goede verlichting zijn hierbij belangrijk, maar ook comfortabele stoelen zodat je goed kunt zitten. Om wonen en koken met elkaar te kunnen combineren, is een verbinding tussen eettafel en keuken belangrijk. Dit kan met een eiland, maar voor kleinere ruimtes kan het ook door het gebruik van een eettafel, een barretje of een hogere tafel.

Je woonkeuken kan verschillende stijlen en inrichtingen hebben en zo kun je altijd kiezen wat het beste bij jou, bij je gezin en bij het huis past. Een Scandinavische keuken is een voorbeeld van een stijl die bij ieder huis past, of je huis nou een Scandinavische inrichting hebt of niet. De Scandinavische inrichting is gekenmerkt door minimalisme en eenvoud, zowel wat betreft het kleurgebruik als de materialen en het ruimtegevoel. Vaak gaat een Scandinavische keuken samen met een landelijke uitstraling, maar ook een moderne twist is zeker mogelijk. Een belangrijk van de Scandinavische stijl is het gebruik van typische, Scandinavische meubels in alle soorten en maten. Van simpele barkrukken tot speelse stoelen: alles kan – er zijn verschillende en zeer uiteenlopende voorbeelden te vinden van Scandinavische meubels.

Dus voor iedereen die houdt van het brengen van gezelligheid in het gehele huis, dus ook in de keuken, is het gebruik van een Scandinavische inrichting voor de keuken annex woonruimte zeker iets om te overwegen.


Geplaatst

in

door

Tags: