Airco lelijk? Tegenwoordig niet meer

In de zomer kan het huis behoorlijk opwarmen, tot onaangenaam warm. Op dat moment bedenken we ons vaak ‘had ik nu maar een airco’. Eigenlijk ben je dan al te laat. Een argument om niet aan een airco te beginnen is het uiterlijk van de airco, geen plaatje om naar te kijken. Daar hebben airco specialisten hard aan gewerkt. Zie hier het resultaat.

Allereerst: de airco kosten

De een airco een investering is, dat is voor de meeste mensen geen nieuw nieuws. Wat kost een airco? Gemiddeld betaal je voor een goede split airco € 1.500, inclusief plaatsing. Van deze investering heb je gemiddeld 13 tot 15 jaar plezier. Uiteraard zijn er goedkopere of duurdere varianten, afhankelijk van het koelvermogen dat je kiest, het merk en uiteraard het model.

Kunstobject als airco

Tegenwoordig zijn er airco’s op de markt die eruit zien als een kunstobject aan de wand. Bijvoorbeeld de innoverende airco van LG. De airco montage is hetzelfde als een normale airco met een unit binnen en een unit buiten, alleen aan de binnenkant is de airco nu een plaatje om naar te kijken.

senseofthecity 1

Schilderij als airco

Een andere vorm van een kunstobject als airco is deze airco met verwisselbare lijst. Je kiest zelf welke afbeelding er in de lijst zit en ondertussen wordt de kamer heerlijk koel gehouden door de airco die erachter weggewerkt is.

Airco met strak design

Naast het camoufleren van de airco, kan je natuurlijk ook kiezen voor een strak design. Kies een kleur die past bij jou interieur en door verschuifbare onderdelen valt deze airco binnen bijna niet op.

https://nl.pinterest.com/pin/474777985702692074/

Airco wegwerken

Tot slot, ben je een beetje creatief, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om je airco weg te werken in bijvoorbeeld een kast of eigen gemaakte constructie. Het enige nadeel hiervan is dat je wel wat koelte tegenhoudt waardoor je airco meer energiekosten maakt.


Geplaatst

in

door

Tags: