Ga voor een simplistische hanglamp: trendy!

Een fitting lamp is de meest simpele lamp die je je kunt indenken. Je neemt een oud strijkijzersnoer, monteert er een fitting aan, en je hebt een lamp. Als je daarmee tevreden bent, is dit best OK. Maar je moet wel toegeven: dergelijke lamp ziet er dan ook écht ‘simplistisch uit’. Het lijkt dan alsof ze er al jaren hangt, en je nooit toegekomen bent om er een andere lamp te hangen. Toch is er een mogelijkheid om fittinglampen er mooi en trendy te laten uitzien. Wij geven jou alvast wat tips!

Gebruik nieuw of opgepoetst materiaal

Als je een oude fitting gebruikt voor je fitting lamp, poets deze zo goed mogelijk op. Stof of aangekoekt vuil staat heel slordig. Is de lak er op sommige plaatsen af? Schuur de fitting dan volledig blank en geef een laagje (warmtebestendige!) verf. Zo oogt de fitting nieuw. Wat het snoer betreft, gebruik je best geen oud strijkijzersnoer. Vaak is deze al zo erg versleten dat de stof loskomt. Dit is gevaarlijk. Bovendien waren de veiligheidsnormen vroeger heel wat minder streng dan nu en is er veel kans dat je oude snoer niet voldoet. Er zijn heel wat mooie nieuwe snoeren voor een prikje in de handel te verkrijgen. Op die manier kun je zelfs nog de kleuren kiezen die je wil en ze aanpassen aan jouw interieur.

Hang je simplistische lamp stragetisch op

Fittinglampen hoeven niet altijd in het midden van de kamer te hangen. Koop een of meerdere lampen om ze bijvoorbeeld op  een rijtje boven het aanrecht of de eetkamer hangen. Of hang ze in een trosje, samengebonden met een mooi touw, boven de salontafel. En waarom zou je ze niet combineren of verwerken samen met een ijzeren balk of een metalen structuur. Je kunt het strijkijzersnoer er rond draaien vooraleer je het naar beneden laat hangen. Een simplistische lampenkap kun je ook licht opsmukken met een draad-lampenkap. Deze laat de structuur van je lamp nog volledig zichtbaar, maar geeft toch een extra cachet. Laat je fantasie de vrij loop. Gebruik een houten steuntje (galgje) om een bureaulamp van een fitting lamp te maken. Hang de lamp aan een kapstok als wandlamp. En als laatste tip willen we nog meegeven: gebruik een mooie lamp in plaats van een ‘simpel’ peertje. Ook dit geeft extra allure aan jouw simplistische hanglamp.