waterkoker

Waar op te letten bij het aanschaffen van een waterkoker

Bijna iedereen in Nederland heeft tegenwoordig een waterkoker in de keuken. Makkelijk om snel een thee te zetten. Over het algemeen heeft iedere waterkoker dezelfde functies, maar er zitten toch wel degelijk verschillen tussen de specificaties en functies hiervan.

Zo kan de waterkoker van bijvoorbeeld andere materialen zijn gemaakt, maar ook de inhoud kan verschillen. Daarnaast zijn er verschillen tussen de temperatuur en de mogelijkheden van waterkokers. Hieronder hebben we daarom gekeken naar waar je op moet letten bij het aanschaffen van een waterkoker.

Het vermogenhttps://witgoedland.net/wp-content/uploads/2019/03/icon-waterkoker.png

Er zijn verschillende vermogens mogelijk als je kiest voor een waterkoker. Dit vermogen bepaalt over het algemeen hoe snel het water kookt. Zo heb je dus waterkokers met verschillende vermogens vanaf 500 Watt, maar ook van 2400 Watt. Hoe meer vermogen een waterkoker heeft, hoe sneller het water gekookt is. Als we gaan kijken naar de goedkopere waterkokers, dan beschikken deze vaak over wat minder vermogen dan de duurdere. Niet alleen het vermogen bepaalt hoe snel het water kookt, ook het verwarmingselement in de waterkoker bepaalt hoe snel het water wordt opgewarmd.

De inhoud

Belangrijk om naar te kijken als je een waterkoker aanschaft is de inhoud water die in het apparaat kan. Je hebt namelijk waterkokers met een inhoud van 0.5 liter, maar ook van 2 liter. Heb je thuis veel kinderen en drink je graag thee met heel het gezin? Dan is het natuurlijk fijn om een waterkoker aan te schaffen met een grote inhoud, zodat je in één keer klaar bent.

Waterkokers met aanduidingen

Ook zijn er waterkokers met handige aanduiding waardoor je kunt zien hoeveel koppen heet water je kunt inschenken, dit wordt ook wel de éénkops-aanduiding genoemd. Erg handig als je graag duurzaam bezig bent of op de centjes wil letten, zo verspil je namelijk nooit meer water.

Het verwarmingselement van een waterkoker

Je hebt verschillende soorten verwarmingselementen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je waterkokers met een plat verwarmingselement, maar ook met een verwarmingsspiraal. Heb je een waterkoker met spiraal, dan moet deze geheel onder water staan als je wilt dat het water gaat koken. Dit kan er in sommige gevallen voor zorgen dat je meer water moet opwarmen dan dat je nodig hebt.

Een plat verwarmingselement

Kies je voor een waterkoker met plat verwarmingselement, dan is het een stuk makkelijk om mindere hoeveelheden water snel op te warmen. Daarnaast heeft een plat verwarmingselement nog een voordeel en dat is dat deze een stuk eenvoudiger schoon te maken is dan een waterkoker met spiraal. Je kunt namelijk met de afwasborstel erg makkelijk het gehele oppervlak schoonmaken.


Geplaatst

in

door

Tags: