italiaanse design keukens

Italiaanse design keukens

De Italianen scoren weer goed! De keukens die ze tegenwoordig ontwerpen, blaken van kwaliteit en fijn design. Ben jij altijd al fan geweest van de Italiaanse stijl, maar weet je niet goed wat er voor jou mogelijk is? Wij hebben voor jou een paar zaken uitgelicht die het Italiaanse leven in jouw keuken brengen.

italiaanse design keuken
afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/355362226831038240/

La dolce vita

Italianen zijn levensgenieters en dat zie je onmiddellijk in een Italiaanse keuken. Ga eens kijken naar een wonenwebsite over Italiaanse keukens en je ziet dat deze zeer bijzonder zijn. Strakke lijnen in combinatie met hoogwaardige materialen, kunststof en natuurlijke materialen, combinatie van het praktische en het functionele: dit omschrijft in het kort een Italiaanse keuken. En ja: zo zijn de Italianen zelf ook. Lekker genieten van het leven en verder niet te veel rompslomp: dat is hun motto. Dit brengen ze ook duidelijk naar voor in hun design.

Hoogwaardige materialen

In Italiaanse keukens zie je kunststof naast hout. Hoogglans is één van de vele stijlvolle afwerkingen. Er wordt gebruik gemaakt van beton of composiet voor het aanrecht. Met een Italiaanse keuken krijg je vaak ook professionele elementen in huis. Denk bijvoorbeeld aan roestvrij staal voor de spoelbak of zelfs voor je kasten. Italianen blijven natuurlijk zweren bij hun marmer. Dit vindt je bijvoorbeeld voor het aanrecht of de zijwanden van je kookeiland. Al deze hoogwaardige materialen geven aan je keuken een chique uitstraling.

Oog voor details

Net als bij het ontwerpen van kledij, hebben Italianen oog voor speelse details. Zo vindt je bijvoorbeeld in de indeling van de kasten handige opbergvakken, draaiplateaus en verlichting in je laden. De strakke lijnen worden benadrukt door kastdeuren zonder handgrepen. De deuren hebben afgeronde bovenkanten voor een goede greep of ze zijn uitgerust met een ‘push open’ systeem. Details zijn belangrijk. Ook keukens ontsnappen niet aan dit principe.

Keuken en leefruimte worden één

Bij Italiaanse keukens loopt de keuken en de woonkamer in elkaar over. Zo vindt je bijvoorbeeld een aangebouwde eettafel aan het kookeiland. Er worden barkrukken aangeschoven zodat er met het hele gezin kan genoten worden van het kookgebeuren. Italianen weten wat goed leven is. Met een Italiaans keuken breng jij dezelfde kwaliteit in je leven!

italiaanse design keukens
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/548383692120870047/

Geplaatst

in

door

Tags: