Net verhuisd? Wat heb je allemaal nodig voor een housewarming?

Wat heb je allemaal nodig voor een housewarming?

Als je net verhuisd bent, dan heb je een hectische tijd achter de rug van veel geregel en je zult nog even moeten wennen aan je nieuwe huis. Wanneer je een beetje gewend bent, dan wil je ook je vrienden en familie uitnodigen om je nieuwe huis te laten zien. Het is dan tijd voor een housewarmingparty. Het is natuurlijk logisch dat je je housewarmingparty gewoon thuis houdt, zodat iedereen je nieuwe huis kan bewonderen. Maar je nieuwe woonkamer zal wel gelijk zwaar op de proef gesteld worden, vooral met veel gasten. Wanneer het mooi weer is, kun je ook overwegen om de housewarming in je tuin te houden. Hierbij enkele tips voor een geslaagde housewarmingparty.

Uitnodiging

Je kunt natuurlijk gewoon een WhatsApp sturen naar al je familie en vrienden om te laten weten dat je op een bepaalde datum een housewarming gaat houden, maar een persoonlijke uitnodiging is veel leuker. Ook zullen mensen dan veel eerder geneigd zijn om te komen. Je kunt het zo gek mogelijk maken als je zelf wilt met uitnodigingen. Je kunt zelf met knip- en plakwerk je uitnodiging maken, maar ook online kun je hele mooie uitnodigingen maken. Kortom wees een beetje creatief. Het kan handig zijn, om in je uitnodiging te zetten, of mensen een bevestiging willen sturen dat ze wel of juist niet komen. Dan kun je daar rekening mee houden met eten en drinken.

Hapjes

Je wilt je gasten natuurlijk wel verwennen met lekker hapjes. Er zijn veel opties. Je kunt kiezen voor enkel hapjes, maar wil je je gasten ook echt eten voorzetten, dan kun je aan een buffetje denken. Als je enkel een bittergarnituur gaat maken, dan kun je dit zelf nog maken. Maar voor het uitgebreidere werk sta je toch wel lang in de keuken en dat is misschien niet wenselijk. Je zou dan kunnen overwegen om een cateringbedrijf in te huren.

Drankjes

Naast de gebruikelijke drankjes, zoals rode wijn, witte wijn en de nodige flessen frisdranken en sapjes kun je ook voor iets origineels gaan. Wat bijvoorbeeld om een cocktailbar te maken in je woonkamer of tuin? Je moet je natuurlijk wel even inlezen over het maken van verschillende soorten cocktails, maar reken erop dat je gasten dit zeker zullen waarderen.

Vuurtafel of vuurkorven

Vooral wanneer je je tuin openstelt voor de housewarming, dan kun je als het avond begint te worden, sfeer creëren met een mooie stijlvolle vuurtafel. En niet alleen voor de sfeer, het warmt ook nog eens op. Ook vuurkorven op enkele plekken in je tuin geven sfeer en het is gezellig om met een groep omheen te staan.

Muziek

Een feestje zonder muziek kan natuurlijk niet. Je kunt zelf met cd’s aan de slag gaan, maar het is tegenwoordig zo gemakkelijk om online een playlist te maken en af te spelen. Zo kun je ruim van te voren je muziek voorbereiden, aanzetten en je hoeft je voor de rest van de avond geen zorgen meer over muziek te maken.


Geplaatst

in

door

Tags: