Het voorjaar is de uitgelezen tijd om eens goed naar je tuin te kijken. Ben je tevreden hoe de tuin eruit ziet of is het tijd voor iets nieuws en wil je de hele tuin op de schop nemen? Er zijn veel leuke trends die dit jaar naar boven komen, met de KARWEI tuinideeën kun je veel inspiratie opdoen om dingen in de tuin aan te passen. Klein of groot, er is voor iedereen wel een leuk idee te vinden.

Tuintrend Urban Hangout

De Urban Hangout is één van de trends van dit moment. Maak je tuin net zo gezellig als je woonkamer en ga voor een strak design. Bij een Urban Hangout draait het vooral om naturel, zwarte meubels en naturel hout als de basis. Misschien zelfs een deel van de schutting zwart geschilderd, en dat allemaal om het groen er mooi uit te laten springen. Een stoere look die perfect in de stad past, maar ook in een grotere tuin zal dit zeker niet misstaan. Als je wat meer ruimte hebt kun je ook aan de slag met steigerhout, leuk als terras en het maakt de Urban Hangout helemaal af.

Een natuurlijke look in de tuin

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een natuurlijke look in je tuin. Ga voor een lichtere achtergrond op je schutting of muur, beige of wit geeft een mooie rustige uitstraling en maakt je tuin lichter en optisch groter. Door een witte muur kan het zelfs mogelijk zijn om wat tropische planten in je tuin neer te zetten, wit weerkaatst het zonlicht en tropische planten houden natuurlijk van dat zonlicht en zullen het dus ook goed doen in je tuin. Voor het natuurlijke deel gebruik je meubels in natuurlijke kleuren. Een mooie houten loungeset met witte of beige kleurige kussens of mooie rotan stoelen.

Bij een natuurlijke tuin hoort natuurlijk ook veel groen. Mooie bomen en struiken in de grond, of mooie planten in potten in natuurlijke kleuren zoals zand, wit, bruin of groen. Bij een natuurlijke tuin draait het niet zozeer om kleurige bloemen, dat kan het uiterlijk van een natuurlijke tuin wat onrustig maken, dus vooral veel groen.

Groen is de sleutel

Het lijkt er in het algemeen op dat de kleurige bloemen niet meer zo in trek zijn, groen is vooral waar het in de tuintrends van dit moment om draait. Maar wanneer je een grote tuin hebt kun je misschien toch een plekje reserveren voor een paar mooie bloemen. Dan zijn de bijen en vlinders ook weer tevreden en kun je ook nog eens een mooi veldboeket uit eigen tuin op tafel zetten.

Er zijn genoeg ideeën te vinden om direct aan de slag te gaan zodat je in de zomer in een mooie tuin kunt zitten