keuken restylen

3 tips om je keuken gemakkelijk te restylen

Iedere keuken heeft wel eens een opfrisbeurt nodig

Eens in de zoveel jaar hebben keukens een opkikker nodig. Zo heeft de maalstroom van de tijd heeft invloed op het exterieur van de keuken: er ontstaan krasjes op het keukenblad, kastdeurtjes in de keuken gaan los zitten, het materiaal slijt of het keuken oppervlakte begint lelijke plekken te vertonen. Tijd voor actie dus. Een optie is natuurlijk om het complete keukenblok te vervangen voor een nieuwe en moderne keuken. Voordeliger en eenvoudiger is echter het restylen van de keuken door middel van een slimme renovatie. Maar hoe pak je dat slim en snel aan? Met de drie tips hieronder helpen we je op weg om jouw keuken gemakkelijk, voordelig en snel te restylen. Doe er dus jouw voordeel mee.

1. Vernieuw de keukenwand door tegels te vervangen of de muur te verven

Een handige manier om de keuken een nieuwe look te geven, is het vernieuwen van de achterwand van de keuken. Zo kun je ervoor kiezen om de ouderwetse tegeltjes, die uit de tijd zijn geraakt, te vervangen voor frisse en moderne tegels. Of de wand over te schilderen met een vochtbestendige structuurverf. Oude keuken tegels laten de keuken verouderd lijken en zijn tevens erg onhygiënisch. Door de te kiezen voor een structuurwand, of juist voor een gladde en strakke wand zonder tegelnaden, kun je de keuken een visuele restyling geven die zijn weerga niet kent. Een compleet nieuw keukenblok aanschaffen is zeker niet nodig!

2. Breng sfeervolle keukenverlichting aan voor een nieuwe look

Een simpele maar effectieve ingreep om jouw keuken te restylen, is het aanbrengen van sfeervolle keuken verlichting.Tegenwoordig is er op het gebied van verlichting veel mogelijk. Met name led-verlichting is populair voor gebruik in keukens. Keuken led-verlichting heeft namelijk tal van voordelen boven traditionele verlichting als halogeen of gloeilampen. Belangrijk is dat led-lampen in alle kleuren en soorten verkrijgbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld lichtblauwe led-stroken aanbrengen langs de randen van het plafond in de keuken. Op die manier oogt de keuken meteen een stuk moderner en professioneler. Ook verlichting aanbrengen aan de binnenkanten of bij de randen aan de buitenkant van keukenkastjes, geeft de keuken een unieke en sfeervolle ambiance. Naast sfeerverhoging, is het feit dat led-lampen super zuinig zijn , lang meegaan en goed betaalbaar zijn een belangrijke pro als restyling middel voor in keukens.

3. Pak de keukenkastjes aan en kies voor modernere kleuren

Niets is er mooie dan een keuken die strak in de verf zit. Oude keukens hebben vaak keukenkastjes waarvan de verf afgebladderd is en een vale uitstraling heeft. Door jouw keukenkastjes van een goede laag nieuwe verf te voorzien, kun je visueel veel bereiken. Kies bij het overschilderen van jouw keukenkastjes voor een grondige aanpak. De kastjes dienen eerst goed gereinigd en geschuurd te worden. Ontstof de kastjes hierna en breng plaktape aan langs de randen van de kastjes, om verfvlekken te voorkomen. Vervolgens dient er een laag grondlak op de kastjes te worden aangebracht. Als de grondlak is opgedroogd, moet deze primer voorzichtig geschuurd worden en stofvrij gemaakt worden. Haal de tape weg als de lak nog nat is. Vervolgens kan de verf aangebracht worden. Schilder de kastjes met een geschikte verf die tegen een stootje kan en laat de verflaag vervolgens goed opdrogen. Jouw keukenkastjes zijn na deze verfbehandeling weer helemaal als nieuw.


Geplaatst

in

door

Tags: