Inspiratie nodig voor je slaapkamer? 4 tips

Het inrichten van je slaapkamer, hoe gaat dat in zijn werk? Ga je voor een bepaald thema of wil je gewoon dat het super comfortabel wordt? Het kiezen van de juiste kleuren, materialen en meubels kan een hele opgave zijn. Hier vind je een paar ideeën ter inspiratie. Creëer jouw droom slaapkamer!

Heerlijk wegdromen in een luxe uitziende, comfortabele slaapkamer

Je bed moet in een luxueuze kamer de meeste aandacht krijgen. Wit is de perfecte kleur hiervoor. Ga voor een kingsize bed met een fluweelzacht matras en prachtig wit linnen beddengoed van hoogwaardige kwaliteit. Rustige kleuren, houten details, donzige krukjes en bijpassende accessoires maken je kamer tot een comfortabel en luxe onderkomen waar je echt tot rust kunt komen. De combinatie van steen en hout zorgen ervoor dat de kamer een Scandinavische uitstraling krijgt. In de ‘Wenen’ suite van Van der Valk hotel Utrecht zie je dit tafereel tot leven komen.

Invloeden uit andere landen

Voel je je in een bepaalde stad helemaal thuis? Breng wat invloeden terug in je slaapkamer! Hoe leuk om de sfeer van New York terug te zien in je eigen kamer? Maak gebruik van veel glanzend zwart, wit en moderne, grafische streetart elementen. Een neon lamp zou ook zeker niet misstaan. Zo hoef je je favoriete stad een stuk minder te missen.

Waan jezelf in Tokyo met kleuren als rood, grijs, wit en bruin. Ga voor oosterse details in de keuze van je meubels. Denk aan grote, rode lampen met kleine, sierlijke details erin verwerkt. Een afbeelding met prachtig uitzicht op hoge bergen en een typisch rood huis kan uiteraard niet ontbreken op de muur.

Op avontuur in je eigen slaapkamer

Ben je heel erg fan van op safari gaan? Zijn je favoriete dieren te vinden in de natuur? Dat is mooi, want daar is enorm veel inspiratie te vinden voor je slaapkamer. Stem de kleuren af op donkere, natuurlijke kleuren. Maak bijvoorbeeld veel gebruik van mosgroen, zandkleur, donkergrijs, lichtbruin en wit. Kleinere meubels of bijvoorbeeld je kussens kunnen in een tof dierlijk patroon worden gekozen, zoals een zebra- of luipaardprint.

Je slaapkamer stijl is belangrijk, aangezien je er veel tijd in doorbrengt. Zorg ervoor dat je je er prettig in voelt. Maak er een fijn onderkomen van dat bij jou past en je het gevoel geeft wat je van een slaapkamer verlangt.


Geplaatst

in

door

Tags: